Și-au asumat meritele pentru licența grupului 5. Director CE Oltenia: Unele declarații nu fac bine

Lauda de sine nu miroase-a bine. Social-democrații s-au lăudat în spațiul public că, datorită lor, grupul 5 de la Rovinari nu va rămâne piesă de muzeu. În realitate, Daniel Burlan, managerul companiei energetice, dă de înțeles că politicienii s-au precipitat în declarații și că „unele declarații nu fac bine colectivului companiei”.

ANRE a emis licență pentru grupul 5 de la Rovinari, care este în modernizare. Social-democrații au cules laurii pentru acest demers. Au transmis că dacă nu ar fi intervenit ei, grupul 5 risca să nu mai poată funcționa. Cum era în reabilitare și fără licență, potrivit legii decarbonizării, grupurile fără licență riscau să nu mai poată fi puse în funcțiune.

„Grupul 5 al CE Oltenia - sucursala Rovinari, modernizat cu sume uriașe, rămas fără licență de funcționare, care risca să fie retras din exploatare, poate acum să-și continue activitatea de producere a energiei! Datorită unei munci de echipă, cu eforturi susținute, ANRE a emis licența de funcționare pentru Grupul 5”, a transmis deputatul PSD Mihai Weber.

„Nu aș vrea să comentez prea mult aceste declarații pe care le fac politicienii, dar nu fac bine colectivului din Complexul Oltenia. Acțiunile Directoratului sunt unitare, asumate de întreaga echipă. În 2019, s-a încercat să se facă curățenie în SEN. Sistemul înregistra aprape 30 de mii de MW putere instalată. A vrut să se curețe de capacitățile care nu mai sunt funcționale, care sunt dezafectate. S-au inventariat toate. Grupul 5, nefiind în funcțiune, ANRE a spus că ne dă licența când îl punem în funcțiune și s-a retras licența pentru grupul 5. E bine că avem licență la ora aceasta. Am văzut o declarație care nu face bine colectivului”, a declarat Daniel Burlan, la Gorj Online.

Burlan a mai adăugat că grupurile 3 și 7 vor funcționa și anul viitor. Potrivit planului de restructurare, acestea ar fi trebuit închise, dar contextul actual a făcut guvernanții să amâne această etapă cu acordul Comisiei Europene.

„Sucursala de la Rovinari va funcționa cu trei grupuri mereu. Când va fi pus în funcțiune grupul 5, nu va mai funcționa grupul 3. Rovinari va funcționa cu 4, 5 și 6. Nu se va închide la sfârșitul anului. Am avut o întâlnire cu ministrul Energiei și cu Transelectrica. Transelectrica notifică sistemul de interconetare european și solicită menținerea grupurilor 3 și 7, ca rezervă de capacitate, cu posibilitatea ca aceste blocuri să funcționeze. Grupurile 3 și 7 au prevăzută producție de energie în 2023”, a mai spus Burlan.

În acest moment, CE Oltenia funcționează cu șase grupuri.

Vizualizări: 1,763

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: