Şi-au făcut case la Cărbuneşti, dar nu se pot branşa la curent

Mai multe familii din Cărbuneşti sunt în pragul disperării deoarece şi-au cumpărat terenuri, şi-au făcut case, dar stau şi se uită la ele, deoarece nu au curent electric. De doi ani, oamenii umblă de la Primărie la Electrica pentru a afla ce se întâmplă, dar nu primesc niciun răspuns. Reprezentanţii CEZ au transmis un răspuns presei şi spun că oamenii vor fi branşaţi până la sfârşitul acestui an.

Cele patru familii în cauză stau pe strada Eroilor lângă Centrul de Recuperare şi nu ştiu ce să mai facă, deoarece nu au curent electric şi nu pot locui în casele în care au investit bani grei. Am mers peste tot, dar nimeni nu spune nimic concret, doar promisiuni, spune Viorel Dogaru. „De doi ani am construit casa, e gata doar să ne mutăm în ea, dar nu putem pentru că e curent. Nu putem sta aşa. Am muncit în Spania să ne facem casele şi acum în secolul în care suntem să nu avem curent, nu se poate aşa ceva. Îşi bat joc de noi cei de la Electrica. Ne-au spus odată în glumă că ne branşează de Paşte, dar nu se ştie care“, a declarat Daniel Popescu, proprietarul uneia dintre case.

Din acest motiv oamenii spun că stau la Prigoria unde mai au o casă, dar trebuie să facă naveta. Alte familii spun că au copii care trebuie să meargă la şcoala la Cărbuneşti şi fac naveta şi ei. „Am patru copii şi fac naveta la Cărbuneşti să meargă la şcoală pentru că nu ne mutăm în casă. Am ajuns în pragul disperării, nu mai putem“, spune Ion Gâlcă.

RĂSPUNS

În urma solicitării noastre, CEZ a oferit un răspuns oamenilor. Vor avea curent până la sfârşitul anului. „CEZ Distribuţie analizează condiţiile în care poate avea loc preluarea în comodat a extinderii de reţea executată în oraşul Târgu Cărbuneşti. Dacă agrearea condiţiilor de preluare a reţelei electrice de distribuţie în comodat se va face fără necesitatea altor analize, racordarea efectivă la reţea poate avea loc gradual până la finalul acestui an“.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: