Şi-au jurat iubire după 50 de căsătorie

Cele mai longevive cupluri din Târgu Jiu şi-au aniversat Nunta de Aur, de Dragobete. Vârstnicii au asistat cu emoţie la slujba religioasă şi au rememorat ceremonia din urmă cu 50 de ani. Sărbătoriţii au precizat că dacă ar da timpul înapoi ar face aceeaşi alegere ca în tinereţe.

Un număr de 64 de cupluri din Târgu Jiu şi-au reînnoit jurămintele de Dragobete, după 50 de ani de căsătorie. Vârstnicii au asistat emoţionaţi la ceremonia religioasă care a avut loc la Biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel. Primarul Florin Cârciumaru, părintele “spiritual”, şi-a felicitat cuplurile, iar reprezentanţii municipalităţii au oferit buchete de flori doamnelor sărbătorite. “Din stimă şi respect pentru cei care sărbătoresc 50 de ani de căsătorie am organizat şi în acest an Nunta de Aur. Sunt un adevărat exemplu de urmat pentru tinerii din ziua de astăzi şi ca atare toate cuplurile vor primi câte o diplomă de fidelitate, un premiu în valoare de 500 de lei şi o fotografie de grup pentru albumul de familie”, a declarat Florin Cârciumaru. După slujba religioasă, vârstnicii au sărbătorit evenimentul la restaurantul de pe Insuliţă.

Ar face aceeaşi alegere ca acum 50 de ani

Cele mai longevive cupluri şi-au adus aminte cum s-au cunoscut şi au declarat că ar da timpul înapoi cu 50 de ani ar face aceeaşi alegere. Ana şi Dumitru Apostol spun că dragostea lor se va stinge doar atunci când moartea îi va despărţi. “Ne-am cunoscut în urmă cu aproape 50 de ani. Amândoi călătoream cu trenul şi mergeam la meci la Bucureşti. După o lună ne-am căsătorit. Avem trei copii şi trei nepoţi. Am avut probleme şi greutăţi dar am trecut peste ele. Chiar dacă suntem de atâta timp împreună soţul meu este foarte atent cu mine. Primesc flori şi cadouri întotdeauna de Dragobete, 1 şi 8 Martie şi alte sărbători”, a declarat Ana Apostol.

La rândul său, Dumitru Apostol spune că nu va regreta nici când pasul făcut în tinereţe. “Dacă ar fi să mă mai căsătoresc odată aş face aceeaşi alegere. Chiar şi după 50 de ani de căsătorie dragostea există. Noi vom mai sărbători odată Nunta de Aur pe 10 august, deoarece în aceea zi ne-am unit destinele pentru totdeauna”, a precizat Dumitru Apostol.

Printre cuplurile sărbătorite ieri s-au aflat şi  Ecaterina şi Vintilă Găucă. “Suntem căsătoriţi de 50 de ani, iar secretul reuşitei constă în înţelegere şi respect reciproc. Tinerii din ziua de azi ar trebui să fie mai înţelepţi şi să lase brambureala, atât bărbaţi cât şi femeile. Ar fi bine dacă ar fi mai calmi şi dacă s-ar aprecia mai mult”, a declarat Vintilă Găucă. Cel mai longeviv cuplu a sărbătorit 63 de ani de căsătorie, Marin şi Florica Toropu unindu-şi destinele pe data de 23 octombrie 1948. 

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: