Mărţişoare din taste şi diode, la târgul de la „Magheru”

Zeci de milioane de lei vechi au adunat elevii de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru” din comercializarea mărţişoarelor. Târgul la care au fost prezenţi agenţi economici, directori şi elevi de la unităţi de învăţământ din judeţul Gorj şi reprezentanţi ai inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj are scopul de a aduce zâmbetul pe feţele elevilor nevoiaţi şi bătrânilor internaţi în Căminul de bătrâni de la Novaci. Pentru a-şi atrage clienţii, elevii au realizat mărţişoare din aproape orice, de la hârtie la taste de calculator.

Pentru a-şi ajuta colegii nevoiaşi şi bătrânii internaţi într-un cămin de bătrâni elevii care învaţă La Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru” au realizat mii de mărţişoare, pe care le-au pus în vânzare. Ideile celor peste 200 de liceeni implicaţi în această acţiune care a ajuns la cea de-a treia ediţie au fost foarte variate, demonstrând că se poate realiza un mărţişor din boabe de porumb, boabe de piper, hârtie, materiale textile, taste, diode, circuite integrate. Pe lângă cestea au mai fost puse în vânzare inimioare, cravate, pantaloni scurţi, fustiţe sau şorţuri sau sporul casei. „Timp de două săptămâni ne-am pregătit pentru acest târg. Am realizat mărţişoare din boabe de piper şi articole de îmbrăcăminte pentru a strânge bani pentru a-i ajuta pe colegii noştri nevoiaşi”, spune Carmen Mădălina, elevă la specializarea croitorie. Toate obiectele expuse au fost confecţionate manual.

Mărţişoare electronice

Tastele  Enter, Alt, Shift, Home au devenit în imaginaţia elevilor mărţişoare.

„Mărţişoarele electronice au fost confecţionate din condensatori ceramici, electrolitici, rezistoare, circuite integrate, diode, taste. Toate dispozitivele electronice au fost scoase de elevi din aparatura veche. Noi suntem clasă de Protecţia Mediului, unde învăţăm să reciclăm”, spune Voichiţa Papa, profesoară de fizică.

Vizualizări: 293

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: