Şi împuşcat, şi cu dosar penal

Un gorjean s-a ales cu dosar penal după ce s-a împuşcat din greşeală cu o armă pentru care nu avea autorizaţie de deţinere. Omul le-a spus poliţiştilor că a fost împuşcat în timp ce trecea pe Bdul Brâncuşi din municipiu.

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J Gorj au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor deţinere şi port de armă neletală din categoria celor supuse autorizarii, fără drept, uz de armă neletală din categoria celor supuse autorizarii, fără drept şi contrabandă calificată, pe numele unui bărbat, suspectat că a încercat să ascundă faptul că s-a autoaccidentat, prin manevrarea necorespunzătoare a unui pistol de tir sportiv cu aer comprimat, pe care îl deţinea ilegal.

Bărbatul s-a prezentat la sâmbătă la Unitatea Primiri -Urgenţe acuzând dureri la piciorul stâng. Având în vedere afirmaţiile bărbatului şi natura leziunii - posibilă plagă prin împuşcare, personalul unităţii medicale a sesizat Poliţia Municipiului Tg. Jiu.

La faţa locului s-a deplasat imediat o echipă operativă formată din poliţişti ai Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi Poliţiei Municipiului Tg-Jiu.

Bărbatul, identificat ca fiind V.A.A., de 36 ani, din comuna Muşeteşti, judeţul Gorj, le-a relatat poliţiştilor că leziunea traumatică a suferit-o în timp ce se deplasa pe B-dul “Constantin Brâncuşi”, în apropierea Parcului Central din municipiul Tg. Jiu, fiindu-i, probabil, provocată de către un necunoscut, cu o armă neletală de tir sportiv. Cu toate acestea, bărbatul a refuzat să se intervină chirurgical pentru scoaterea corpului străin din membrul inferior.

MINCIUNĂ

Continuând investigaţiile, poliţiştii au constatat că V.A.A. a fost victimă a propriei neglijenţe. În după-amiaza zilei de 13 august a.c., se afla pe terasa unui bar din comuna Muşeteşti, având asupra sa o armă neletală de tir sportiv cu aer comprimat (pistol). La un moment dat, pe fonful manevrării necorespunzătoare, arma s-a descărcat şi o alică i-a provocat leziunea de la nivelul membrului inferior. Urmare a celor constatate, poliţiştii au procedat la ridicarea pistolului neletal şi a alicelor, pe care V.A.A. le-a introdus ilegal în ţară şi pe care le deţinea fără drept.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: