Simona Halep a adus a doua victorie pentru România

În meciul de azi Simona Halep a adus încă un punct în pentru tricolore la FED Cup în semifinalele cu Franţa. Graţie succesului înregistrat în faţa celei mai bune jucătoare a Franţei, Caroline Garcia, în trei seturi, scor final 6-7 (6), 6-3, 6-4, scorul este 2-1 pentru România.

 Partida s-a disputat pe  Kindarena din Rouen (Franţa), acolo unde echipele de tenis feminin ale Franţei şi României au disputat al treilea meci de simplu din semifinalele Grupei Mondiale a Fed Cup.  Protagoniste  au fost primele tenismene ale celor două naţiuni: Caroline Garcia (25 ani, 21 WTA) şi Simona Halep (27 ani, 2 WTA).

Numărul doi mondial nu a avut o sarcină uşoară cu Garcia, a intrat mai greu în ritm, fapt ce a permis sportivei din hexagon să-i ridice o mulţime de dificultăţi. În partea a doua Simona a început jocul foarte sus iar decisivul a aparţinut în final fostei lidere mondiale, care a răspuns mult mai bine la mingile Carolinei, nu a avut deloc momente de ezitare, a avut un serviciu impecabil. A fost o  bătălie dramatică ce a durat două ore şi 57 de minute de joc efectiv.

După partidele de sâmbătă scorul la general înregistrat pe tabela de marcaj era egal 1-1.  Primul duel de simplu al zilei de sâmbătă a fost cel dintre Kristina Mladenovic (25 ani, 66 WTA) şi Simona Halep (27 ani, 2 WTA), cea din urmă aducând punctul important echipei tricolorelor prin victoria obţinută în două seturi cu scorul de 6-3, 6-1 după o oră şi 40 de minute de joc efectiv.  Al doilea meci, cel dintre Caroline Garcia (25 ani, 21 WTA) şi Mihaela Buzărnescu (30 ani, 30 WTA), s-a terminat cu victoria tenismanei ţării gazdă cu scorul de 6-3, 6-3. Partida a durat o oră şi 26 de minute.

La această oră se dispută  un meci la fel de important, cel dintre Kristina Mladenovic şi Irina Begu, care va fi urmat de cel de dublu dintre Garcia/Mladenovic - Begu/Niculescu, dacă Irina nu va reuşi să treacă de Mladenovic.

Vizualizări: 498

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: