Simona Halep a câștigat la Toronto. Pe ce loc a urcat în clasamentul WTA

Simona Halep s-a întors acolo unde îi este locul, în Top 10 WTA, după ce eleva lui Patrick Mouratoglou a cucerit turneul WTA 1000 de la Toronto, scor 6-3, 2-6, 6-3 cu Beatriz Haddad-Maia, jucătoare de 26 de ani din Brazilia.

Simona Halep a făcut un salt impresionant în clasamentul WTA după ce a cucerit turneul de la Toronto, până pe locul 6! Românca a început competiția pe poziția 15 WTA, astfel că a urcat nu mai puțin de 9 locuri grație triumfului de duminică seară.

De asemenea, Halep a fost recompensată și cu un cec uriaș în valoare de 439.700 de dolari, după ce constănțeanca a pus mâna pe al 24-lea trofeu al carierei. Simona Halep a acumulat 3.255 de puncte în clasamentul mondial după ce a devenit campioană la Openul Canadei pentru a treia oară în carieră!

Simona Halep se află pe locul 6 în noua ierarhie mondială, fiind devansată în acest moment doar de Iga Swiatek (Polonia, 1 WTA), Anett Kontaveit (Estonia, 2 WTA), Maria Sakkari (Grecia, 3 WTA), Paula Badosa (Spania, 4 WTA) și Ons Jabeur (Tunisia, 5 WTA).

Simona și-a îndeplinit astfel obiectivul principal din acest sezon, revenirea în Top 10 WTA! Halep a părăsit elita tenisului feminin în urmă cu un an, din cauza accidentărilor, dar acum s-a întors acolo unde îi este locul! Sportiva din România a mai stat șapte sezoane în Top 10 WTA, între 2014 și 2021.

Simona Halep a triumfat pentru a treia oară la Openul Canadei, după ce s-a mai impus și la edițiile din 2016 și 2018, când competiția s-a desfășurat la Montreal.

Galerie foto


Vizualizări: 1,179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: