Simona Halep urcă în clasament după eliminarea din sferturi la Adelaide

Simona Halep a pierdut partida cu Aryna Sabalenka, din sferturile de finală ale turneului australian de la Adelaide, scor 4-6, 2-6.  }n meciul disputat miercuri moaptea, românca a avut mari probleme la serviciu și a  pierdut nu mai puțin de șapte game-uri consecutive.

Simona Halep nu a avut puncte de apărat în această săptămână în clasamentul WTA, deoarece în 2019 a pierdut singurul meci jucat înainte de Australian Open, la Sydney, în fața lui Ashleigh Barty. Astfel, la următoarea actualizare a ierarhiei din tenisul feminin, care va avea loc luni, 20 ianuarie, chiar în ziua în care se dă startul la Melbourne, Simona Halep va avea 99 de puncte în plus, obținute datorită victoriei în fața Aljei Tomljanovic, în turul 2 la Adelaide.

Astfel, Simona Halep va ajunge la un total de 5560 de puncte în clasamentul WTA, suficient pentru a urca pe podium. Românca o depășește pe Naomi Osaka, după ce nipona a ales să nu joace la niciun turneu înainte de Australian Open 2020, unde trebuie să își apere titlul. Osaka rămâne, astfel, cu 5496 de puncte și cade pe locul 4.

La Australian Open 2020, Simona Halep nu va fi sub presiune din perspectiva punctelor de apărat. Anul trecut a luat doar 240 de puncte, după ce pierdea în turul 4 al competiției.

Vizualizări: 1,232

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: