Simulări ale examenelor naţionale, începând din luna februarie

Aproximativ 10.000 de elevi gorjeni de gimnaziu şi liceu vor susţine simulări ale examenelor naţionale în acest an. Primii care vor fi testaţi sunt elevii de clasa VIII-a, simularea Evaluării Naţionale fiind programată pentru luna februarie. Liceenii de clasele a XI-a şi a XII-a vor susţine simularea examenului de Bacalaureat începând cu a doua săptămână a lunii martie. Şi în acest an subiectele vor unice, fără ca notele obţinute să fie trecute în cataloage.

Elevii claselor a VIII-a vor începe simulările pe data de 22 februarie, cu testarea la Limba şi literatura română, proba de matematică urmând să aibă loc pe data de 23 februarie. Rezultatele vor fi afişate pe data de 4 martie. „La nivelul judeţului Gorj, sunt peste 3000 de elevi de clasa a VIII-a care vor susţine simularea Evaluării Naţionale. Şi în acest an, subiectele sunt unice, iar notele nu se trec în catalog. Rezultatele pe care le vor obţine elevii la aceste simulări vor fi analizate la nivelul fiecărei şcoli, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei şi şedinţe cu părinţii, în vederea îmbunătăţirii performantelor şcolare”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Simulări ale Bacalaureatului în martie

Ministerul Educaţiei a stabilit calendarul şi pentru simularea examenului de Bacalaureat. Probele se vor desfăşura în perioada 7-10 martie, astfel: simularea la Limba şi literatura română - 7 martie; simularea probei obligatorie a profilului - 9 martie; simularea probei la alegere a profilului şi specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a) pe 10 martie. Rezultatele simulărilor examenului de Bacalaureat vor fi afişate pe data de 18 martie. „La simularea examenului de Bacalaureat vor participa aproximativ 7000 de elevi din clasele a XI-a şi a XII-a. Deocamdată, nu ştim dacă evaluările se vor face în centre sau la unităţile de învăţământ. Nu ştim dacă se vor face comisii la şcoli sau vom strânge lucrările în centre de corectură. Aşteptăm ca, în perioada imediat următoare, să apară metodologia”, a mai precizat Georgeta Popescu.   

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: