Simulări la clasele a VIII-a şi a XII-a cu subiecte unice la nivel naţional

Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj nu va mai elabora subiecte pentru simulările ce urmează a fi susţinute de elevii claselor a VIII-a şi a XII-a. Începând cu acest an şcolar, testarea cunoştinţelor elevilor se va face prin subiecte unice la nivel naţional. Potrivit reprezentanţilor ISJ Gorj, subiectele vor fi elaborate de către minister, iar simulările vor fi susţinute la o dată comună, cel mai posibil în lunile februarie-martie. O altă noutate îi vizează pe elevii claselor a XI-a care ar putea susţine o simulare în condiţiile care ideea va fi agreată de inspectoratele şcolare.  

Cei aproximativ 8.000 de elevi gorjeni din clasele a VIII-a şi a XII-a vor susţine în acest an şcolar simulările după subiecte ce vor fi realizate de către minister, la o dată comună. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj spun că în acest fel elevii nu vor mai avea motive să se plângă de faptul că subiectele de la simulări sunt mai grele decât cele de la examenele propriu-zise. „În acest fel eliminăm subiectivitatea locală, iar subiectele naţionale ne vor apropia de cele din luna iulie. Rezultatele vor fi demne de luat în considerare şi nu se va mai putea spune că un judeţ dă subiecte mai grele, iar altul mai uşoare”, a declarat Georgeta Popescu, purtător de cuvânt al ISJ Gorj. Modelele de subiecte pentru evaluările naţionale şi calendarul de examen vor fi publicate până la sfârşitul acestei lunii. „Cel mai probabil, simulările vor fi susţinute în lunile februarie- martie, modelele de subiecte şi calendarul de examen urmând să apară spre sfârşitul acestei luni. La nivelul judeţului Gorj, simulările vor fi susţinute de către un număr 3.822 de elevi din clasele a VIII-a şi de către 3.706 elevi di clasele a XII-a”, a precizat Georgeta Popescu.

INTENŢIE

Ministrul Educaţiei le-a cerut inspectorilor generali să analizeze posibilitatea introducerii unei simulări şi la nivelul claselor a XI-a. Acestea ar urma să aibă loc în luna mai, subiectele fiind asemănătoare simulărilor pentru clasa a XII-a.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: