Sind Jilţ se dizolvă, urmează sute de concedieri

Sute de persoane angajate la Sind Jilţ Dragoteşti vor rămâne fără un loc de muncă în următoarea perioadă. Contractul cu Complexul Energetic Oltenia expiră la începutul lunii august şi nu va mai fi reînnoit. Ca atare, societatea pierde principalul client şi va trimite acasă cei 330 de angajaţi. Reprezentanţii Sind Jilţ au înştiinţat organismul responsabil cu ocuparea forţei de muncă despre aceste disponibilizări colective. Disponibilizările se vor face în perioada 1 august 2013-1 februarie 2014.

Sind Jilţ, firmă prestatoare de servicii în minerit, care aparţine sindicatelor miniere, a notificat ieri Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj despre concedierea colectivă a 330 de angajaţi începând cu 1 august. Complexul Energetic Oltenia nu a mai prelungit contractele de prestări servicii cu această societate. Ca atare, societatea Sind Jilţ se află în imposibilitatea de a redistribui personalul unităţii. „Am primit o notificare transmisă de societatea Sind Jilţ SRL Dragoteşti, care din cauza pierderii definitive a resurselor financiare alocate de beneficiarul Complexul Energetic Oltenia, prin încetarea contractului de servicii în derulare şi încheiat până la data de 1 august 2013, este nevoită să procedeze la dizolvarea şi lichidarea concomitentă, urmând ca toţi cei 330 de salariaţi să fie concediaţi colectiv în perioada 1 august 2013-1 februarie 2014”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Societatea va disponibiliza practic tot personalul existent. Este vorba de 30 de persoane care au funcţii de conducere sau reprezintă personal TESA, 17 conducători de formaţii de lucru, 189 muncitori calificaţi şi 94 de muncitori necalificaţi. Timp de 10 zile calendaristice de la luarea la cunoştinţă a intenţiei de concediere colectivă, reprezentanţii salariaţilor pot propune măsuri în vederea evitării concedierilor sau pentru disponibilizarea unui număr mai mic de angajaţi.     

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: