Sindicatele din CEO, întâlnire cu ministrul Muncii

Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia vor avea o întâlnire cu ministrul Muncii. Vor să-l convingă pe demnitar că minerii trebuie să iasă la pensie mai devreme de 65 de ani. Bolnavi sunt din ce în ce mai mulți în rândul salariaților din companie, iar condițiile de muncă sunt grele. Vârsta medie a angajaților este de 50 de ani.

La sfârșitul acestei luni, mai mulți lideri de sindicat vor să stabilească o întâlnire cu ministrul Muncii, apoi vor să-l aducă pe acesta și în carierele din Gorj. „Sperăm ca, în jurul datei de 25 să fie o întâlnire și cu ministrul Muncii, în funcție de agenda domnului ministru, în București. Noi chiar sperăm ca această întâlnire să se concretizeze cu o vizită a dumnealui în județul Gorj, în Târgu Jiu. Situația este una extrem de critică. Se neagă faptul că există stres. Ba da, există stres și nu trebuie negat acest aspect. Condițiile de muncă influențează mult și este și această stare de incertitudine. Situația economică nu este una extraordinară”, a declarat, la Tele3, Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia.

Sindicaliștii încă nu știu vârsta pentru care vor milita. Ultima opțiune era pensionarea la 53 de ani pentru salariații CEO. „Vârsta medie, în această activitate, sau în cadrul Complexului Energetic Oltenia este una de 50 de ani. Lipsiți de alternative la vârsta aceasta, fără să știi ce îți va aduce ziua de mâine, ce se va întâmpla peste un an, peste doi ani, cu această unitate, creează stres care accentuează problemele de sănătate ale oamenilor, care, până la urmă, se transformă în drame prin decese. Vom milita ca vârsta de pensionare să fie cât mai mică pentru angajații din cadrul CEO. Lucrurile nu stau deloc bine din punctul acesta de vedere. Sunt zeci de cazuri cu boli grave și incurabile. Apar alți și alți colegi bolnavi la fiecare Comisie Mixtă, oameni aflați în situații dezastruoase care pot deveni dramatice oricând”, a mai transmis Căldărușe.

Vizualizări: 3,480

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: