Sindicalist: Nu sunt de acord cu plățile compensatorii

Plăți compensatorii acordate minerilor ar însemna plecări accelerate din sistem! O spune liderul Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, după întâlnirea dintre sindicate și premierul Ludovic Orban. Unii sindicaliști au ridicat problema plăților compensatorii și pentru angajații Complexului Energetic Oltenia, dar Pîrvulescu se declară împotriva acestora pentru că, susține el, nu ar face decât să determine oamenii să plece și mai repede din companie.

Discuția pe marginea plăților compensatorii a avut loc, în weekend, la aceeași masă cu premierul Ludovic Orban. Sindicalistul Dumitru Pîrvulescu a explicat că el este împotriva acestor plăți compensatorii pentru că, odată stabilite, acestea ar accelera ritmul plecărilor din companie.

“Colegii de la Univers au ridicat și problema acelor plăți compensatorii. Eu nu sunt de acord cu plățile compensatorii. Nu vreau să dispară accelerat locurile de muncă din Gorj. Și-așa vor dispărea, dar nu cu mâna noastră, a sindicatelor, să dispară accelerat locurile de muncă. Asta înseamnă a cere ordonanțe peste ordonanțe, cum am cerut și în trecut și nu a fost bine”, a spus Pîrvulescu, la Radio Infinit.

Liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, a spus că la întâlnirea cu premierul a fost repusă pe tapet problema plăților compensatorii, ceea ce înseamnă implicit programe de concediere colectivă. ”Am solicitat ca oamenii care beneficiază de grupa a 2-a de muncă să beneficieze și de acum încolo de o vârstă de ieșire la penise, fiind vorba de 55 de ani. Am mai cerut și activarea ordonanței 36 care prevede anumite măsuri compensatorii”, a afirmat Căldărușe.

Vizualizări: 4,119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: