Rușeț: Mii de salariați părăsesc CE Oltenia

Mii de salariați ai Complexului Energetic Oltenia vor ieși din sistem în perioada următoare. Este vorba despre cei care vor merge la pensie, iar numărul nu este deloc mic. Consilierul managerului CEO, Ion Rușeț, spune că peste 4.000 de oameni o să plece din cadrul companiei energetice.

CE Oltenia mai pierde câteva mii de angajați. Este vorba cei care ies la pensie pe cale naturală. Consilierul directorului CE Oltenia, Ion Rușeț, spune că până în anul 2025 vor fi aproximativ 8.000 de salariați, conform planului de restructurare.

”Vorbim de un număr de salariați redus, să fim foarte corecți. În această perioadă, în jur de 4.600 de colegi părăsesc sistemul pe cale naturală, se vor pensiona. Dacă 4.600 din aproximativ 12.000 de salariați vor ieși la pensie, numărul va fi mai mic. Probabil va exista și angajarea unor persoane tinere care să echilibreze  puțin media de vârstă. Putem discuta despre un număr total de aproximativ 8000 de salariați, în 2025. Trebuie să existe un proces de echilibrare”, a spus Ion Rușeț, la Tele 3.

Rușeț este de părere că cei de la Comisia Europeană vor cere clarificări în privința planului de restructurare al Complexului Energetic Oltenia. 

Vizualizări: 6,161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: