Sindicalist: Directorii, dacă nu vând energie, să plece!

Liderul de sindicat Marin Golea răspunde declaraţiilor făcute de directorul de Resurse Umane Ion Răuţ, care a spus că dacă va ploua Complexul Energetic Oltenia va avea probleme cu vânzările de energie. Golea a declarat că dacă cei din conducere nu se pricep să vândă energie, atunci ar trebui să plece înainte să aducă societatea la sapă de lemn.

Salariaţii Complexului Energetic Oltenia (CEO) sunt mai interesaţi ca niciodată de vânzările de energie ale companiei, mai ales că unele venituri depind de câţi MW distribuie compania în sistemul energetic naţional. Angajaţii îşi îndeplinesc sarcinile de serviciu, mai rămâne ca şi cei din conducere să vândă energie. Dacă nu, să plece, sugerează sindicalistul Golea. „Toată lumea este îngrijorată de modul în care se desface pe piaţa de energie liberă şi reglementată. Într-adevăr noi producem un MW mai scump, dar datoria dumnealor este să intre în acest coş naţional, să scoată pachete de energie vandabile. Eu ştiu că Fondul Proprietatea cere profit instantaneu, dar eu aş sugera celor care sunt în frunte, dacă constată că nu pot, să părăsească locul ca să nu ne ducem cu unitatea în jos. Eu aşa consider“, a declarat liderul sindical Marin Golea.

Acesta a mai spus la Radio Infinit că este în joc soarta a peste 18.000 de oameni şi că actuala conducere trebuie negocieze cu Agenţia Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

Golea spune că în joc este destinul a peste 18.000 de salariaţi ai Complexului Energetic Oltenia. „L-am auzit pe domnul Răuţ spunând că dacă plouă nu putem să ne luăm salariile. Nu e adevărat, dumnealui trebuie să se lupte, elegant, cu Agenţia Naţională de Reglementare a Energiei pentru recunoaşterea cheltuielilor pentru un MW”, a spus Golea, care este de părere că managerul CEO trebuie să aibă şi nişte „relaţii“ în acest domeniu.

Răuţ: E un risc pentru salariaţi

Directorul de Resurse Umane, Ion Răuţ, a confirmat că există un risc. Adică salariaţii ar putea rămâne fără pachetele extra-salariale dacă vremea nu va ţine cu CEO. Mai mult, Răuţ, remunerat cu aproape 15.000 de lei pe lună, solicită soluţii pentru scăderea preţului pe MW. „E un risc. Dar le spun tuturor salariaţilor noştri că noi putem şi chiar îi îndemn să facă lucrul acesta, să găsească formule să scadă costul pe MW“, a declarat Ion Răuţ.

Reamintim că primul pachet va fi eliberat dacă este realizată o producţie de energie electrică de 9 TWh până la data de 1 august 2013. Acesta conţine 50% din cota de combustibil. Dacă CE Oltenia va vinde 15 TWh până la data de 15 octombrie 2013, salariaţii încasează „o primă de performanţă necuprinsă în anexele la prezentul contract“! Dacă managerul Laurenţiu Ciurel vinde 17 TWh până la data de 30 noiembrie 2013, atunci cei 19 mii de oameni vor primi diferenţa din cota de combustibil, prima jubiliară şi primă de Crăciun.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: