Sindicaliştii dau asigurări: Complexul Mine Energie Oltenia, înfiinţat astăzi

Hotărârea de guvern ce prevede înfiinţarea Complexului Mine Energie Oltenia este astăzi pe ordinea de zi din şedinţa guvernului. Cel puţin asta susţin liderii de sindicat din Gorj care spun că ştiu din surse sigure că hotărârea va fi aprobată. Sindicaliştii mizează pe faptul că noua structură este mult mai uşor de înfiinţat şi asta pentru că Electra este scoasă din ecuaţie.

Fie că se va numi Complexul Energetic Oltenia, fie Complexul Mine Energie Oltenia, sindicaliştii spun că este nevoie de reorganizarea sistemului pentru că în forma actuala nu se mai poate continua. Liderii de sindicat din minerit şi energie spun că înfiinţarea unei noi structuri nu mai poate fi împiedicată. „Dacă Electra nu s-a făcut dintr-un motiv sau altul, măcar complexul să se facă. Nu mai contează cum se va numi. Suntem într-o disoluţie motiv pentru care susţinem înfiinţarea acestui complex. Directorii sunt la Bucureşti, se lucrează la o nouă structură. Ce ştiu eu este că după ce se va aproba hotărârea se va cere o nouă aprobare Consiliului Naţional al Autoapărării având în vedere că el a fost cel care a dat o hotărâre care avea ca şi conţinut înfiinţarea Electra”, a declarat Nelu Roşca, secretarul Sindicatului de la Cariera Roşiuţa. 

Iovan: „Am informaţii de pe toate canalele că se va înfiinţa”

Eugen Iovan, liderul Sindicatului Energia Turceni, spune că nimeni nu va mai putea pune piedici înfiinţării Complexului Oltenia şi că oamenii sunt pregătiţi să treacă la o altă structură. „Astăzi o să fie şedinţa de guvern, nu am nicio îndoială că nu se va reuşi înfiinţarea, asta e mai simplă, cu Electra a fost mai complicat pentru că trebuia divizată Hidroelectrica. Fondul Proprietatea şi-a dat acordul, am informaţii pe toate canalele că se va înfiinţa”, a precizat Eugen Iovan.

DIFERENŢE

Diferenţa dintre Complexul Energetic Oltenia şi Complexul Mine Energie Oltenia constă în faptul că primul va avea ca prim obiect de activitate producerea şi furnizarea de energie în timp ce al doilea va pune accent pe exploatarea carierelor de lignit şi vânzarea cărbunelui.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: