Sindicaliştii de la Mehedinţi ameninţă cu proteste

Sindicaliştii de la carierele considerate de Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) ca fiind nerentabile ies la atac. În urma declaraţiilor apărute ieri în presa locală cum că Fondul Proprietatea nu vrea aceste cariere în Complexul Energetic Oltenia, liderii de sindicat de la Husnicioara spun că, în cazul în care acest lucru se va concretiza vor apela la toate mijloacele de luptă sindicale. Constantin Mitrescu, liderul de la Energia Rovinari, spune însă că Fondul Proprietatea are puterea să emită astfel de pretenţii.

Se anunţă vremuri tulburi în mineritul gorjean. După ce discuţiile purtate de administraţia din SNLO şi cele două complexuri energetice cu Fondul Proprietatea s-au dovedit a fi un eşec, sindicaliştii de la Mehedinţi ameninţă cu proteste. Deşi nu cred că SNLO s-ar putea debarasa de ei doar pentru a-şi atinge scopul, liderii de sindicat spun că pot intra oricând în grevă generală. „Nu cred că se ia vreo decizie până nu se discută cu noi, nu se poate să ne alunge ca pe nişte rebuturi, trebuie să negocieze cu noi în caz contrar vom apela la toate mijlocele de luptă sindicale şi când zic asta mă refer la tot ce există, de la conflicte de muncă până la grevă generală”, a declarat Victor Munteanu, sindicalist la Mehedinţi.

Munteanu: „Fondul Proprietatea merge la şantaj”

Mai mult, Munteanu spune că Fondul Proprietatea foloseşte mijloace de intimidare şi că datoriile lor sunt de fapt ale SNLO-ului aşa că nu pot impune astfel de condiţii. „Fondul Proprietatea merge la şantaj. Nu susţinem înfiinţarea complexului decât dacă facem şi noi parte din el”, a declarat Victor Munteanu.

Constantin Mitrescu, liderul Energia Rovinari, spune că Fondul Proprietatea deţine 20% din acţiunile celor două complexuri energetice din Gorj aşa că poate emite pretenţii de acest gen. „Astea sunt discuţii, negocieri, nu este nimic concret însă mie mi se par justificate pretenţiilor lor în condiţiile în care deţine peste 20% din acţiuni în complexurile energetice. Însă, SNLO nu va lăsa niciodată de izbelişte aceste cariere, va accepta această condiţie numai dacă Berbeşti şi Husnicioara se uneşte cu CET Govora şi termocentrala de la RAAN, astfel încât să formeze şi ele entităţi energetice, să aibă şi ele un viitor, altfel nu”, a declarat Constantin Mitrescu.

RENTABILITATE

Este vorba despre trei unităţi considerate nerentabile: carierele Berbeşti şi Husnicoara şi mina Lupoaia. Numărul angajaţilor de aici trece de 1500.  

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: