Sindicaliştii din Complexul Energetic Oltenia încep protestele de stradă

Federaţia Naţională Mine Energie a anunţat astăzi „pichetări zilnice” la sediul Diviziei Miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia, începând de miercuri, 12 februarie. Pichetările vor avea loc între orele 16.30-18.00. Sindicaliştii solicită administraţiei CE Oltenia respectarea Contractului Colectiv de Muncă, începerea negocierilor pentru încheierea unui act adiţional la CCM, consultarea sindicatelor la elaborarea programului de reorganizare a societăţii, prezentarea intenţiei administraţiei cu privire la concedierile colective din acest an.

Sindicaliştii din FNME mai solicită administraţiei să înceteze presiunile asupra salariaţilor pentru a le influenţa opţiunea pentru un sindicat sau altul. Mai mult, FNME a anunţat că vor fi constituite noi sindicate în zonele Motru, Jilţ, Turceni.

Reamintim că mai multe sindicate din aceste zone au ales să fuzioneze într-un nou sindicat, condus de Ion Ruşeţ. Este sindicatul agreat şi sprijinit de administraţie, iar anumiţi directori pun presiune pe salariaţi să se înscrie în acesta, pentru a devenit majoritar în CE Oltenia.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: