Sindicaliştii din energie: Managerii privaţi o să-şi umple buzunarele

Managementul privat îi sperie pe liderii de sindicat din minerit şi energie de la Gorj. Aceştia sunt de părere că noul manager nu va ţine cont de problemele sociale ale oamenilor care lucrează în sistem şi îşi vor urmări doar propriul interes.

Sindicaliştii de la complexurile energetice Turceni şi Rovinari nu acceptă ideea managementului privat la societăţi. Dacă vor avea posibilitatea aceştia se vor opune instaurării unei astfel de conduceri. Deocamdată nu li s-a cerut părerea în acest sens, însă atunci când va fi cazul îşi vor spune punctul de vedere. „Avem specialişti în centrală, bun manageri. Ce trebuie privaţi? Să vină unul dinafară şi să-i dea salariu de 30-40 de ori mai mare ca la cei actuali. Şi actualii conducători sunt performanţi. Nu văd ce ar mai putea să facă în plus managerii străini, decât să-şi umple buzunarele. Nu agreăm ideea unei persoane străine la complex, dar dacă va fi impusă, vom vedea cu mijloacele noastre să vedem ce putem face. Deocamdată nu s-a luat nicio decizie. O să avem o întâlnire la nivel de federaţie şi vom vedea ce hotărâre se ia şi ce putem face. Avem un cuvânt de spus”, a declarat Eugen Iovan, lider de sindicat Energia Turceni.

Motive

Liderii de sindicat explică şi motivele pentru care nu vor management privat. „În momentul de faţă cei care conduc destinele complexului se gândesc şi la dezvoltare. Adică grup nou, grupuri pe care trebuie să le modernizăm, programe de conformare...sunt lucruri care cred că vor cădea pe planul doi dacă vine un manager privat. Urmărim numai profitul, nu facem nimic altceva decât să facem bani din energie, să îi pună deoparte, nu să ducă mai departe activitatea minieră. Ne vor exploata cărbunele ca şi până acum, dar dacă până acum banii se duceau la bugetul de stat, nouă ne rămâneau foarte puţini, dar atunci se vor duce în altă parte”, a declarat Marin Golea, liderul sindicatului Energia Rovinari.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: