Sindicaliştii, dispuşi să-şi facă publice averile

Liderii de sindicat sunt de acord cu propunerea făcută de managerul CE Oltenia de a-şi face publice declaraţiile de avere. Prim-vicepreşedintele Federaţiei „Univers” Adrian Mariciuc, dar şi vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Dumitru Pârvulescu, spun că nu au nimic împotrivă. „O să-mi fac publică declaraţia de neavere”, a spus Pârvulescu. Constantin Creţan a spus că deja a transmis ce avere are la Confederaţia Meridian.

Laurenţiu Ciurel le-a cerut liderilor de sindicat din comisia de negociere a noului Contract Colectiv de Muncă (CCM) să-şi publice declaraţiile de avere, extinzând astfel propunerea făcută de liderii FNME, de introducere în noul contract a unui articol prin care să oblige toţi şefii din complex să recunoască dacă au lucrat sau au colaborat cu fosta Securitate. Sindicaliştii spun că sunt dispuşi să-şi facă publice averile. „N-am nimic împotrivă. Suntem de acord ca liderii care participă să-şi declare averile, pot să fie şi de la CNSAS, dar noi suntem cam tineri. Nu e nimic de ascuns. Nu scrie niciunde că este obligatoriu acest lucru”, a spus prim-vicepreşedintele Federaţiei „Univers”, Adrian Marciuc.   

Şi liderul FNME, Dumitru Pârvulescu spune că este dispus să-şi declare averile însă anunţă că nu prea are. „Oricând se pot prezenta, dar nu ca Ciurel. Dacă vă uitaţi pe declaraţia lui de avere el n-a câştigat niciun ban anul trecut. La venituri e căsuţa goală. Declaraţiile noastre sunt la federaţie. Ce avem de ascuns? Eventual, îmi fac publică declaraţia de neavere. Ciurel n-ar mai trebui să vorbească în situaţia în care a dus compania asta”, a comentat Dumitru Pârvulescu.

Şi sindicalistul Constantin Creţan este de acord cu acest aspect şi spune că declaraţia sa de avere este publică. „Eu sunt de acord ca declaraţiile de avere să fie făcute publice atât de administraţie cât şi de sindicate. Să se ştie şi să se vadă fiecare ce avere a acumulat şi în special aceia care au acumulat averi ilicite. Declaraţia mea de avere este publică, am dat-o la Confederaţia Meridian, am publicat-o, cu toate că sunt unul dintre cei mai săraci lideri de sindicat”, a precizat Constantin Creţan.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: