Sindicaliştii FNME vor sediu în clădirea CE Oltenia

Pentru că vor fi scoşi din clădirea din centrul oraşului Tg Jiu, sindicaliştii vor să aibă un sediu în Complexul Energetic Oltenia. Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) trebuie să elibereze sediul din Victoriei în două săptămâni. Sindicalistul Marin Golea a declarat că federaţia va trimite Complexului Energetic Oltenia o adresă prin care va solicita punerea la dispoziţie a unui spaţiu în care să funcţioneze, chiar în interiorul companiei.

Directorul general al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a anunţat că de la 1 octombrie sindicatele trebuie să părăsească sediul din centru, deoarece acolo vor funcţiona câteva departamente ale companiei. Directorul general executiv a amânat însă mutarea sindicatelor deoarece, spunea acesta, şi-a dat seama că acolo se află şi Clubul Sportiv Pandurii. Liderul de sindicat Marin Golea a declarat că la ultima şedinţă de comisie paritară li s-a pus în vedere că îndată ce vor identifica un sediu pentru Club, sindicaliştii trebuie să părăsească spaţiul din centrul oraşului. „La ultima şedinţă, domnul Răuţ a spus că dacă nu vom părăsi sediul se taie lumina şi apa“, a declarat liderul Marin Golea.

Conducerea CE Oltenia a oferit sindicatelor varianta unui nou sediu în Mătăsari, spaţiul unde funcţionează acum Sindicatul Mine Energie condus de Adrian Marciuc. Golea spune că FNME vrea un spaţiu în Târgu Jiu. De ce nu, în clădirea CE Oltenia. Fie la sediul de la Gară, fie la Divizia Minieră. „Am cerut ca, dacă ne scot de aici, să ne dea spaţiu în sediul CEO, pentru că aşa e normal. Chiar am vorbit cu domnul Ruşeţ să facă o solicitare către CE Oltenia să ne pună la dispoziţie un spaţiu. Să ne dea o cameră 2/2 sau 1/1 pentru federaţie. Avem soluţii, dar de ce să nu avem un sediu în CEO?“, spune acesta.

Golea a mai spus că sindicatele nu trebuie să fie la Jilţ pentru a fi aproape de oameni. „Noi oricum suntem mai aproape de oameni. Aproape de oameni sunt liderii de organizaţii de la teritoriu“.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: