Sindicaliștii lui Ciurel fac bășcălie de Medințu

Preocupat de reparatul cazanului de la Rovinari, directorul Aurel Medințu iar nu a fost atent și a anunțat senin că întreaga Divizie Minieră va intra pentru o lună în șomaj tehnic. Bietul om a crezut că ceea ce a discutat împreună cu șefii lui e valabil măcar de pe o zi pe alta, fapt pentru care n-a avut nici o tresărire să spună că are atâta cărbune în depozite încât se teme de incendii prin autoaprinderea cărbunelui. Când a văzut declarația, „generalul” Ciurel s-a înfuriat atât de tare încât i-a confiscat și apa de protocol, pe motiv că ar avea miros de corcodușe, că altfel nu-și explica de ce Medințu face anunțuri atât de periculoase tocmai acum în prag de alegeri europarlamentare.

Pentru a anula efectul declarațiilor lui Medințu, Ciurel și-a călcat pe inimă și a organizat un simulacru de întâlnire cu liderii sindicatelor pe care s-a străduit să le desființeze, pentru a lansa prin gura acestora informația conform căreia doar de Sfintele Sărbători Pascale salariații vor fi obligați sa-și ia 8 zile din concediul de odihnă pe anul în curs. Apropiații lui Rușeț, prin gura lui Nelu Roșca, chiar s-au aventurat să spună că  Medințu nu știe ce vorbește și că ceea ce a declarat el în urmă cu doar câteva zile este rodul imaginației sale și nicidecum o informație oficială. Este pentru a nu știu câta oară când ditamai directorul de divizie este pus în postură  jenantă, dându-i-se public peste gură și sugerându-se că vorbește prostii. Într-o zi se va satura chiar și Medințu să fie calul de bătaie al tuturor neaveniților și-i va saluta din mers, lăsându-i fără paratrăsnet de serviciu! Să vedem atunci pe cine vor convinge să anunțe toate nenorocirile pe care le gândesc și le botează pompos strategii!

Una dintre nenorociri se pare că va fi lansată chiar de 1 aprilie, când personalul TESA ales pe nu se știe ce criterii va fi trimis în producție. Ziua e bine aleasă, pentru că dacă nu le va ieși pasiența vor putea să spună că a fost o glumă, o păcăleală, să se mai înveselească lumea, că tot o ține din stres în stres de câteva luni de zile... Pentru că tot veni vorba de producție, mă întreb unde vor fi trimiși de fapt salariații TESA, pentru că producție de energie nu prea e, pentru că nici contracte nu prea sunt, de vânzare de energie nici nu mai poate fi vorba, iar de investiții ce să mai vorbim!  În așteptarea celebrelor acte adiționale prin care se va schimba locul de muncă al celor câtorva sute de salariați, să ne uităm cu atenție la ce se întâmplă în Hidroelectrica, deoarece deși are producția cea mai ieftină dintre producătorii tradiționali, nici ea nu poate vinde pe piață energie. Oare de ce? Ca sa supraviețuiască de pe o zi pe alta, Hidroelectrica a scos la vânzare micile hidrocentrale pe care le vinde la bucată, prilej pentru „generalul” Ciurel sa le cumpere pe toate, că tot zicea că vrea și o componenta hidro.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: