Sindicaliştii lui Ruşeţ nu-l vor pe Creţan la masa negocierilor

În timp ce Constantin Creţan se gândeşte dacă să ia parte sau nu la negocieri, sindicaliştii lui Ion Ruşeţ îi transmit că nu are ce să caute la masa negocierilor. „Dacă nu reprezintă pe nimeni în ce calitate să vină la negocieri?”, întreabă Eugen Iovan, preşedintele Sindicatului „Energia” Turceni. Liderul de la Rovinari spune însă că are pe cine reprezenta la negocierea drepturilor salariaţilor, pentru că numără câteva sute de membri la sindicatul său. „Iovan este analfabet”, i-a replicat Creţan.

Le-a susţinut ascensiunea în Federaţia „Univers” iar acum este înlăturat înainte de începerea negocierilor. Vorbim de Constantin Creţan, preşedintele Sindicatului „Lignitul” Oltenia Rovinari, care acum este dat la o parte de către sindicaliştii lui Ion Ruşeţ. Eugen Iovan, preşedintele Sindicatului „Energia” Turceni, recent afiliat la „Univers”, spune că liderul de la Rovinari nu reprezintă pe nimeni în Complexul Energetic Oltenia, ca atare nici nu are ce căuta la masa negocierilor pentru actul adiţional la Contractul Colectiv de Muncă (CCM). „Pe cine reprezintă Creţan din complexul acesta? Are sindicat, dar este fără membri. Ar trebui întrebat pentru câţi membri primeşte el cotizaţie. Dacă nu reprezintă pe nimeni, în ce calitate să vină la negocieri?”, a spus Iovan, precizând că el „automat” va face parte din această comisie de negocieri, care, cel mai probabil, va fi formată din 10 lideri de la Federaţia „Univers”.  

Constantin  Creţan a ţinut să-l contrazică pe Eugen Iovan, spunând că sindicatul său numără câteva sute de membri. „Toată lumea ştie că am un sindicat, în afară de celelalte sindicate. Public se ştie că 6 sindicate în Federaţia „Univers” au fost introduse datorită eforturilor mele. I-am primit şi pe ei. Adică, ce vrea să spună? Sindicatul Lignitul are 385 de membri în complex, la care se mai adaugă 80 de la un departament la Minprest şi mai avem sindicate datorită muncii lui Creţan. Nu hotărăşte Iovan, sindicatul meu este afiliat, sunt membru în comisia de negociere. E normal că Iovan este supărat pe Creţan, pentru că nu mai are maşinile de lux pe care le avea la fundul lui de fiecare dată”, a declarat Constantin Creţan.

Creţan: Iovan este analfabet

Sindicalistul de la Rovinari a reacţionat şi după ce Eugen Iovan l-a numit dobitoc. „Mai dobitoc decât el nu există. Eu sunt mândru că sunt maistru de profil electromecanic. Iovan este analfabet. El datorită valului sindical şi-a completat şi el nişte studii, nu ştie nici să scrie. Am văzut că are greşeli de ortografie. Ăsta este omul Iovan, care era plătit cu 230 de milioane pe lună inspector social”, a comentat Creţan.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: