Unde poţi să aplici dacă vrei să obţii un post de miner în Israel

Vestea că o societate recrutează mineri de la Motru pentru a lucra în Israel a făcut înconjurul ţării. Nu puţini sunt cei care s-au interesat despre această posibilitate, tentaţi fiind de beneficiile oferite de firma străină, existând mari şanse ca din august să plece primii 30 de angajaţi. CV-urile sunt primite la sediul Sindicatului Pensionarilor din centrul municipiului Motru, acolo unde va avea loc şi interviul, însă există şi o adresă de e-mail disponibilă pentru cei care doresc să aplice pentru un job de miner peste hotare.

În urma discuţiilor purtate de şeful Cartel Alfa Maramureş, Florin Hossu, la întâlnirea de săptămâna trecută de la Motru, deja au fost selectate 15 persoane pentru a lucra în Israel şi între timp aproape s-a conturat o întreagă brigadă, din foşti mineri de subteran. Comisia delegată de firma israeliană va veni în circa 2 săptămâni la Motru, acolo unde cei selectaţi vor trebui să treacă prin proba interviului. Atunci îşi vor putea încerca norocul şi cei care nu şi-au depus candidatura până în prezent. „Am lăsat în lucru la băieţii de la sindicatul pensionarilor şi am fost contactat de foarte mulţi oameni din ţară şi le-am trimis prin e-mail fişele care trebuiesc completate. Deja ne apropiem de numărul de 30. Voi lua legătura cu angajatorii din Israel, să vină cât mai repede în România, pentru că oamenii sunt nerăbdători. Primim cereri tot timpul, iar cei care nu şi-au completat cererile, în momentul în care comisia va fi la Motru, vor putea să vină. În orice caz, comisia va trebui să stea cel puţin  2 zile. CV-urile pot fi trimise la adresa: [email protected]”, a declarat liderul sindical Florin Hossu. 

Faptul că o firmă din Israel recrutează personal pentru a lucra într-o mină a stârnit interesul ortacilor din toată ţara. Persoane din Lugoj, Satu Mare şi Râmnicu Vâlcea au sunat la redaţia Pandurul pentru a afla cum pot da de reprezentanţii israelienilor. 

Candidatul ideal 

Societatea din Ţara Sfântă şi-a propus angajarea a 100 de bărbaţi de pe plan local. Iată cum arată candidatul ideal în viziunea acestui angajator. „În primul rând ne interesează să nu sufere de o boală cardiacă sau care să nu-i permită să-şi desfăşoare activitatea, să se înscrie până la 50 de ani, ca şi vârstă. Să fi avut o activitate, indiferent de care, în subteran. Nu contează cât timp, chiar şi o lună, dacă cartea de muncă face dovada este ok. Ei sunt în întârziere cu angajările, nu prea găsesc mineri. Când au auzit că în zona Motru s-a lucrat cu freze şi cu combine cu care lucrează şi ei, bineînţeles că preferă să angajeze de acolo”, a mai spus şeful Cartel Alfa în Maramureş.

Firma israeliană plăteşte un miner cu 10 dolari pe oră. Se oferă cazare şi masă gratis, condiţiile de lucru fiind unele caracterizate prin temperaturi ridicate, mina la care vor munci ortacii fiind situată în zona de sud, unde este foarte cald.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: