Sindicaliştii Sanitas la negocieri cu Ministerul Muncii

Problemele angajaţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj vor ajunge pe masa Ministerului Muncii. Astăzi, o delegaţie Sanitas, formată din reprezentanţii mai multor judeţe, va merge la minister pentru a se aşeza la negocieri cu guvernanţii. Din delegaţie va face parte şi sindicalistul Sorin Torop. Acesta spune că principalele probleme care vor fi ridicate vizează: demararea negocierii unui contract colectiv de muncă la nivel de instituţii de asistenţă, acordarea tichetelor cadou de sărbătorile de iarnă, acordarea primelor de vacanţă şi a bonurilor de masă, precum şi salarizarea pe aceeaşi grilă ca angajaţii Consiliului Judeţean.

O delegaţie a Federaţiei Sanitas se va întâlni astăzi, la Bucureşti, cu reprezentanţii Ministerului Muncii pentru a dezbate problemele Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din ţară. Delegaţia este formată din şapte persoane, Gorjul avându-l reprezentat pe sindicalistul Sorin Torop. “În primul rând solicităm demararea procedurilor de încheiere a unui contract colectiv de muncă la nivel de unităţi de asistenţă socială. De asemenea, vom cere elaborarea unui act normativ care să permită unităţilor de asistenţă socială, care vor avea bani disponibili la sfârşitul anului, acordarea unor tichete cadou în valoare de 150 de lei cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Salariaţii din DGASPC Gorj au salarii foarte mici, iar aceste tichete i-ar ajuta foarte mult”, a declarat Sorin Torop, liderul sindicaliştilor din DGASPC Gorj.

Torop a mai precizat că se va discuta şi despre descentralizarea serviciilor sociale şi se va solicita prezenţa în comisiile judeţene de acreditare a acestor servicii a câte unui reprezentant al federaţiilor reprezentative la nivel de sector de ,,asistenţă socială” aşa cum există şi la Comisiile Judeţene de autorizare a furnizorilor de formare profesională.

Tichete de masă şi tichete de vacanţă

Alte probleme ce vor fi supuse dezbaterii sunt: elaborarea unui Regulament de sporuri specific DGASPC-urilor; încadrarea funcţionarilor publici din DGASPC-uri pe aceeaşi grilă de salarizare cu cei din consiliile judeţene; deblocarea posturilor vacante; mărirea perioadei atestatului de asistent maternal profesionist de la 3 la 6 ani; acordarea unui spor pentru muncă nenormată asistentului maternal profesionist în cuantum de 30%; recunoaşterea examenului asistentului medical pentru  gradul „principal” obţinut în cadrul Ordinului Asistenţilor Medicali şi la nivel de DGASPC, fără susţinerea unui alt examen suplimentar; salarizarea personalului medical din unităţile DGASPC-uri pe aceleaşi criterii cu cei din spitalele judeţene; acordarea de tichete de masă şi tichete de vacanţă pentru anul 2013, precum şi constituirea unei comisii de lucru, minister-federaţii reprezentative la nivel de sector de ,,asistenţă socială” care să se întrunească lunar pentru soluţionarea problemelor din domeniul asistenţei sociale.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: