Sindicalistul Golea: O să-mi depun candidatura!

Secretarul Sindicatului Liber Roşiuţa, Alexandru Golea, a declarat că îşi va depune candidatura pentru funcţia de preşedinte al minerilor din această carieră. Golea spune că aceste alegeri sunt organizate în urma unui conflict între actualul preşedinte Severus Militaru şi prim-vicele Nelu Roşca, însă, în final cei care au de câştigat sunt minerii, care vor putea să-şi spună opţiunea la urna de vot. Golea a mai spus că nu trebuie să le facă oamenilor promisiuni pentru că din anul 2000 de când este în sindicat a demonstrat că este un om serios.

Sindicatul Liber Cariera Roşiuţa organizează alegeri pentru preşedinte, la un an după ce Severus Militaru a fost reales. Cel care vrea cu orice preţ să ajungă în fruntea sindicatului este Nelu Roşca. Militaru nu va mai candida pentru o funcţie în sindicat şi îl sprijină pe secretarul Alexandru Golea. Acesta declară că dacă între Militaru şi Roşca nu s-ar fi iscat un conflict, nu ar fi fost alegeri.

Pe de altă parte, în urma neînţelegerilor dintre cei doi se întâmplă şi un lucru bun pentru cei peste 1200 de membri de sindicat: pot merge chiar ei să voteze. Până acum, la alegerile din sindicat erau trimişi delegaţi, adică o persoană exprima opţiunea a unui grup de zece salariaţi. Până la această oră sunt doi candidaţi siguri, Nelu Roşca şi Alexandru Golea. „O să-mi depun şi eu candidatura şi oricine care este membru de sindicat poate face acest lucru începând cu 14 ianuarie“, a menţionat Golea.

Golea: Militaru nu mai candidează

Secretarul Alexandru Golea a declarat ieri că, în mod normal, Militaru trebuia să revină în fruntea sindicatului. Fusese reales în urmă cu un an, pentru o perioadă de cinci ani. „Normal era ca domnul Militaru să se întoarcă la sindicat. Eu am spus asta şi în Consiliul de Coordonare, lucrurile au fost forţate şi îmi pare rău că totul a pornit de la un coleg de-al nostru“, a declarat Golea.

Acesta a mai spus că sunt informaţii potrivit cărora Nelu Roşca, candidat la funcţia de preşedinte, ar avea sprijinul conducerii Carierei Roşiuţa. „Am auzit şi eu şi am şi observat unele lucruri, dar dacă voi avea dovezi că este sprijinit de administraţie nu voi sta deoparte, în condiţiile în care statutul spune clar că administraţia nu se bagă în treburile sindicale, voi face plângeri la forurile superioare, Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia“, a declarat Golea.

REVINE ÎN PRODUCŢIE

Severus Militaru nu va mai candida pentru funcţia de preşedinte şi nici pentru o altă funcţie, ceea ce înseamnă că se va întoarce în producţie, la meseria lui de inginer, spune Golea.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: