Sindicalistul Jan Popescu, scandal pe externalizarea PSI

Scandal între șeful Minprest Serv Rovinari, Gabriel Giorgi, și sindicalistul SMEO de la Termo Rovinari, Jan Popescu. Giorgi spune că CE Oltenia nu externalizează serviciul de pompieri pentru că sindicalistul Jan Popescu se opune, explicând astfel că societatea energetică pierde anual milioane de lei prin menținerea pompierilor. La rândul său, Popescu l-a numit politruc pe Giorgi și i-a transmis că și soacra sa ar putea conduce Minprest.

 Șeful Minprest spune că de mai bine de o jumătate de an insistă pe posibilitatea externalizării serviciilor de PSI de la CE Oltenia către Minprest, dar că cei din administraţie i-au explicat că nu pot face asta pentru că sindicalistul din Sindicatul Mine Energie Oltenia (SMEO) se opune. "Nu vrea Jan Popescu, lider de sindicat pe la SMEO, să externalizeze PSI că rămâne el (n.red pe dinafară), el fiind cu pompierii, fiind angajat acolo. Astfel, nu se externalizează şi rămânem cu costuri ridicate cu 2.7 milioane lei în plus pe an, pentru că nu vrea Jan Popescu. Nu e normal", a declarat Gabriel Giorgi, directorul Minprest.  

Giorgi a explicat că serviciul ar fi putut fi externalizat încă de la începutul anului și astfel CE Oltenia și-ar fi redus cheltuielile substanţial.

Nici sindicalistul Jan Popescu nu a fost mai reţinut în declaraţii. "M-am opus în privinţa trecerii serviciului PSI de la CEO la Minprest. Din punctul meu de vedere, Minprest este tot o firmă care declară profit în condiţiile în care CEO are pierdere. N-aş vrea să spun că e o firmă căpuşă a CEO, e un termen delicat. Domnul Giorgi este un politruc. Nu mi-a demonstrat mie că e o somitate în a conduce o companie. Eu am o vorbă, Minprestul și soacra mea îl poate conduce", a reacţionat sindicalistul Jan Popescu într-un interviu la Radio Infinit.

Discuţii au fost şi pe seama competiţiei organizate recent între serviciile pompieri în care s-au înscris şi echipajele Minprest și CE Oltenia. Cei de la Minprest au câștigat titlul de județ și locul II pe regiune, surclasând astfel pe pompierii de la CE Oltenia.

Vizualizări: 4,116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: