Sindicalistul Marciuc îi face plângere penală directorului Dragu

Liderul Sindicatului Mine Energie Jilţ Turceni, Adrian Marciuc, ameninţă că va face plângere penală pe numele şefului carierei Jilţ Sud, Dumitru Dragu, pe care îl acuză că-şi bagă nasul în treburile sindicale. Marciuc spune că Dragu îl ajută pe liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldăruşe, să-i ia din membrii de sindicat şi, mai mult decât atât, întrerupe activitatea în carieră pentru ca liderii de la SMEO să ţină şedinţe cu salariaţii.

Sindicatul Mine Energie Jilţ Turceni a pierdut câteva zeci de membri de sindicat în primăvară, când cei de la SMEO au semnat acordurile pentru prima de Paşti. Marciuc spune că sindicalistul Gabriel Căldăruşe beneficiază de ajutorul şefului carierei, Dumitru Dragu, care în urmă cu circa o săptămână a întrerupt activitatea pe partea de încărcări, acolo unde SMEO are cei mai mulţi membri din rândul salariaţilor de la Jilţ Sud, pentru ca oamenii să meargă la şedinţa susţinută de Căldăruşe în sala de raport. În aceste condiţii, Marciuc spune că va face plângere penală pe numele şefului carierei. “Dragu îl ajută pe Căldăruşe care are vreo 50 de oameni. Îi învaţă pe oameni să treacă la Căldăruşe. A făcut o şedinţă pe la mine acum vreo săptămână şi la orele 10 Dragu a oprit încărcările să aducă oamenii lui Căldăruşe la sala de raport. Şi şeful de sector la încărcări, Costică Dădălău, s-a implicat mult în treaba asta. În loc să facă producţie, să deblocheze fronturile, Dragu se ocupă de sindicat. Văd că nu vrea să îşi vadă de treaba lui. Îi fac plângere penală lui Dragu pentru imixtiune în treburile sindicale”, a declarat Adrian Marciuc, preşedintele Sindicatului Mine Energie Jilţ Turceni.

Dumitru Dragu neagă acuzaţiile care i-au fost aduse. “Comentez acuzaţiile râzând. Eu umblu în carieră, ăştia umblă cu pantofi. Eu nu am treabă cu sindicatul. Punctul meu de vedere este să facă plângere penală dacă are dovezi clare. Eu stau toată ziua în carieră, n-am timp de stat după mofturile lor. Cum să opresc încărcările? Cum puteam să fac treaba asta, ca să fac şedinţă? Sunt divergenţele lor, nu mă bag eu. Să-şi regleze conturile între ei. Eu nu l-am văzut pe Căldăruşe de nu ştiu de câte luni, n-am cu ce să-l ajut, nu mi-aş permite să opresc activitatea ca să facă şedinţă”, a fost replica dată de şeful carierei Jilţ Sud, Dumitru Dragu.

Adrian Marciuc a precizat că va depune plângerea săptămâna aceasta.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: