Işfan refuză să comenteze rezultatele dezastruoase de la Bacalaureat

Situație greu de imaginat în județul Gorj. Șeful învățământului gorjean, Ion Ișfan, refuză să comenteze primele rezultate ale examenului de Bacalaureat, cel mai probabil din cauza faptului că se face responsabil de faptul că județul Gorj se află în coada clasamentului privind promovabilitatea. Ișfan a spus ieri că așteaptă rezultatele finale de vineri, sperând probabil într-o minune după soluționarea contestațiilor.

Județul Gorj are un procent de promovabilitate de doar 53,5%, mult sub media națională de 66,41%. Mai mult, sunt câteva licee atât în județ cât și în municipiul Târgu Jiu unde doar câțiva elevi de clasa a XII-a au reușit să promoveze acest examen. Recordul negativ de anul acesta a fost atins de Liceul Tehnologic Baia de Fier unde niciun elev din cei 61 înscriși nu a luat media de trecere. Șefii învățământului din Gorj refuză să comenteze situația dezastruoasă câtă vreme directorii liceelor cu rezultate proaste au fost girați de ei în funcții de conducere. Ion Ișfan, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, avea ieri prea multă treabă atunci când a fost întrebat de măsurile pe care orice instituție sănătoasă le-ar lua în astfel de cazuri. ” O să discutăm când o să fie finalul. Am treabă, nu pot să vorbesc”, a spus Ion Ișfan, inspectorul general al ISJ Gorj.

Vâlceanu: ISJ Gorj a atins nivelul de incompetență

Dacă pesedistul Ion Ișfan a refuzat să comenteze rezultatele foarte slabe ale examenului de Bacalureat, șeful opoziției în Gorj, Dan Vâlceanu, a spus că notele obținute de elevi nu reprezintă decât roadele a ceea ce conducerea ISJ Gorj a semănat în acești ani. ”Eu cred că nu e o întâmplare deloc ce se întâmplă cu mediile de la Bac, cu procentul de promovabilitate. În județul Gorj este inspector șef un om care nu are nicio legătură cu sistemul de educație, un om care s-a ocupat timp de trei ani doar de micile aranjamente pe care partidul i le cerea să le facă pentru posturile de directori, s-a ocupat numai cu chestiuni legate de cine face lucrările și deratizările la școli și din punctul acesta de vedere avem ceea ce am semănat în acest an la Bacalaureat”, a spus Dan Vâlceanu, copreședintele PNL Gorj. Acesta a adăugat că și relațiile dintre Ișfan și profesorii din Gorj au creat o instabilitate în învățământul gorjean. ”Inspectoratul Școlar Județean Gorj, prin conducătorul ei, ne arată nivelul de incompetență la care s-a ajuns, oricum el nefiind niciodată văzut de colegii lui ca fiind un profesor adevărat”, a spus Dan Vâlceanu, lider PNL Gorj.

CONTESTAȚII

Reprezentanții ISJ Gorj au anunțat ieri că un număr de 1.246 de elevi au contestat notele de la Bacalaureat, cele mai multe contestații înregistrându-se la Limba și Literatura Română, Biologie și Geografie. Rezultatele contestațiilor vor fi afișate vineri, 10 iulie 2015. 

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: