Sindicalistul Ureche: Voi lupta pentru a primi şi hrană caldă şi tichete

Minerii profită de discuţiile privind contractul colectiv de muncă şi armonizarea drepturilor tuturor salariaţilor şi cer şi mai multe lucruri. Pandurul a prezentat într-una din ediţiile de săptămâna trecută opiniile unora dintre liderii de sindicat privind acordarea de tichete sau masă la cantină. Dezbaterea a fost mai acerbă pe forumul site-ului, oamenii exprimându-şi părerile pro şi contra. Între timp, unii din liderii de sindicat s-au gândit să solicite ambele lucruri, şi masă caldă şi tichete. Una peste alta, sindicaliştii mineri îşi pun mari speranţe în compania Electra.

Negocierea contractului colectiv de muncă din cadrul companiei, îi face pe mineri să ceară mai multe drepturi pentru salariaţi. În momentul de faţă se inventariază sporurile de la fiecare unitate care va face parte din Electra, pentru o armonizare a drepturilor. Dispute au început pe hrana caldă sau tichete, care din ele vor fi păstrate- Dacă energeticienii vor tichete, minerii vor hrană caldă, pentru că spun că este foarte importantă pentru sănătatea lor. Alţii vor însă şi hrană caldă şi tichete, deşi vor beneficia de un singur drept, dintre cele două, conform viitorului contract.

Vor şi hrană caldă şi tichete

Cei care optează atât pentru hrană caldă cât şi pentru tichete sunt minerii de la Cariera Lupoaia, prin vocea preşedintelui de sindicat,  Constantin Ureche. Preşedintele Sindicatului Liber al carierei Lupoaia spune că se va lupta pentru a primi atât mâncare caldă, cât şi tichete. Sindicatul pe care Ureche îl reprezintă are 940 de oameni. „Eu le vreau binele oamenilor pe care îi reprezint şi voi lupta pentru a primi şi hrană caldă şi tichete. Oamenii m-au ales să lupt pentru ei, şi asta voi face, pentru ca fiecare să aibă un trai mai bun. Eu cred că dacă vom lupta vom obţine ceea ce ne dorim“, a declarat preşedintele de sindicat. Constantin Ureche are convingerea că integrarea în noua companie, le va aduce beneficii.  „Eu am convingerea că din momentul în care vom face parte din Electra ne va fi mai bine. Este o companie mare care cu siguranţă va fi văzută altfel“, a mai spus Ureche. Chiar în aceste zile, comisiile formate într-o întâlnire la Rânca, au discuţii despre aceste drepturi.

Inventarierea drepturilor, finalizată la sfârşitul săptămânii

În momentul de faţă cele patru echipe de lucru constituite la Rânca au început inventarierea drepturilor salariale pe fiecare unitate. A fost luat decizia ca pe partea de termo discuţiile să fie purtate la Turceni, pe parte de minerit la SNLO, iar pe parte hidro la Vâlcea. Comisiile vor finaliza această inventariere la sfârşitul acestei săptămâni, după care documentele întocmite vor ajunge pe masa negocierilor, ultimul cuvânt de spus avându-l directorul Electra, Constantin Bălăşoiu, care va aviza drepturile salariale în urma armonizării.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: