Sindicat exclus de la negocierile din CEO

Sindicatul Energetica care îl are drept președinte pe Ion Pisc Scrădeanu nu mai are dreptul de a participa la negocierile contractului colectiv de muncă din minerit și energie. Decizia a fost dată luni, 5 noiembrie, de instanța de judecată din Brașov.

Mia sunt câteva zile până la începerea negocierilor contractului colectiv de muncă din Complexul Energetic Oltenia, însă în timp, federațiile ce au reprezentativitate pentru a participa la discuții, se împuținează. Dacă inițial au fost acceptate la negocieri patru sindicate, Federația Națională Mine Energie, ce adună 93 la sută din salariații din domeniul minier și energetic, Universul cu o pondere de 0, 6 la sută, sindicatul din Petrom cu circa 5 la sută și Energetica, un sindicat condus de Pisc Scrădeanu,ultima pare să fi ieșit din joc.

Sindicalistul de la Rovinari, Constantin Mitrescu, a declarat ieri că instanța de judecată din Brașov a acceptat recursul sindicatului „Muntele” din Gorj, iar Federația Energetica nu poate participa la negocierile din minerit și energie.  Federația Universul, cea care îl reprezintă pe Constantin Crețan, pare să fie următoarea luată în colimator de FNME. Până atunci, Pisc a fost exclus de la negocieri.

Un sindicat din Gorj şi sindicatul Muntele din Valea Jiului au făcut recurs pentru că Federația Energetica nu îndeplinește condițiile să participe la negocierile contractului de muncă din minerit și energie. Federațiile trebuie să aibă reprezentativitate la nivel de sector național de activitate și pentru asta trebuie să aibă 7 la sută din numărul total de salariați din sectorul respectiv, a declarat Mitrescu.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: