Sindicatele au pierdut definitiv Casa de Cultură din Târgu Jiu

Sindicatele au predat Casa de Cultură fundaţiei cu acelaşi nume, care o administrează prin intermediul lichidatorului judiciar. După câţiva ani de procese, printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă sindicatele şi-au pierdut toate drepturile asupra imobilului. În timp ce liderul CNSLR Frăţia crede că scoaterea la vânzare a  Casei de Cultură este inevitabilă, lichidatorul spune că va începe să facă plăţile la creditori odată cu recuperarea chiriilor.

Casa de Cultură a Sindicatelor nu mai aparţine sindicatelor, ci fundaţiei care a adus-o în stare de faliment. În urma unei decizii definitive şi irevocabile a instanţelor de judecată, sindicatele au fost nevoite să părăsească imobilul. Ba mai mult, o parte din angajaţi au fost trecuţi în şomaj. „Am pierdut definitiv Casa de Cultură a Sindicatelor. Ea a trecut în patrimoniul Fundaţiei, iar aproximativ jumătate din salariaţii noştri au plecat acasă. Doar trei angajaţi au fost preluaţi de lichidator. În momentul de faţă, Casa de Cultură aparţine Fundaţiei „Casa de Cultură” şi este administrată prin intermediul lichidatorului judiciar”, a declarat Valentin Popa, liderul CNSLR Frăţia. Acesta crede că nu se va ezita scoaterea la vânzare a imobilului. „Casa de Cultură a fost evaluată la 7 milioane de lei. Îmi menţin părerea că la un moment dat va fi scoasă la vânzare pentru ca Primăria Târgu Jiu şi Finanţele să-şi recupereze banii. Din ce ştiu eu, datoriile pe care le are la Direcţia de Impozite Locale şi la Finanţe se ridică la aproximativ 1, 5 milioane de lei”, a mai precizat Valentin Popa. La rândul său, lichidatorul judiciar spune că se va încerca să se facă plăţile din chirii. „Casa de Cultură a revenit Fundaţiei, iar deocamdată nu se pune problema scoaterii la vânzare. Ne-am racordat din nou la reţeaua de gaze naturale, am montat camere de luat vederi, se organizează spectacole, iar lucrurile merg bine. S-au preluat contractele care erau şi au mai venit alţi chiriaşi. Din sumele recuperate vom începe să facem plăţile la creditori”, a declarat Emanoil Ciobanu, reprezentantul firmei Consulting Company.

ANGAJAŢI

Lichidatorul judiciar spune că nu era nevoie de mai mulţi de trei angajaţi.  „Sindicatele au colaborat şi au predat spaţiile conform sentinţei judecătoreşti. Am oprit doar trei angajaţi: unul pe mentenanţă, o femeie de serviciu şi un administrator. Casa de Cultură nu are nevoie de mai mult de trei angajaţi”, a precizat Emanoil Ciobanu.

INSOLVENŢĂ

Casa de Cultură din Târgu Jiu a ajuns la faliment din cauza datoriilor pe care Fundaţia le-a înregistrat la Direcţia de Taxe şi Impozite Locale şi la Finanţe. Deşi imobilul a intrat în patrimoniul Fundaţiei „Casa de Cultură”, procedura insolvenţei continuă.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: