Sindicatele din CE Oltenia migrează către Federaţia Energetica

Conform unor informaţii care se vehiculează în ultima perioadă, mai multe sindicate din Complexul Energetic Oltenia migrează spre Federaţia Sindicatelor Libere Energetica din cadrul Blocului Naţional Sindical. Preşedintele Ion Pisc Scrădeanu recunoaşte că există astfel de intenţii, însă nu vrea deocamdată să dea vreun nume.  

Ion Pisc Scrădeanu spune că orice sindicat care reprezintă angajaţii Complexului Energetic Oltenia este binevenit în Federaţia Sindicatelor Libere Energetica din cadrul Blocului Sindical Naţional. Există astfel de intenţii din partea liderilor de sindicat de pe plan local, însă nu vrea să spună numele deocamdată. “Eu am făcut un apel, nici nu este nevoie de Energetica. Dacă Hidroelectrica va intra în familia energeticienilor, e loc pentru toată lumea. Nu este niciun fel de problemă unde eşti, cert este că împreună trebuie să avem acţiuni comune. Acţiuni, nu de stradă în prima parte, sau dacă va fi nevoie chiar şi de stradă, e vorba de acţiuni care să identifice posibilitatea negocierilor colective în interesul salariaţilor şi respectarea acestora. Există intenţia unor sindicate de a reveni în Energetica, dar la ora actuală nu mă pronunţ pentru că niciodată nu mi-a plăcut să zic hop până nu trec şanţul. Eu nu insist şi nu vânez sindicate. Mă interesează o unificare a mişcării sindicale, nu o vânătoare de sindicate”, a declarat Ion Pisc Scrădeanu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere „Energetica" şi prim-vicepreşedinte BNS.

Sindicaliştii din hidro, din nou în BNS?

Conform lui Ion Pisc Scrădeanu, şi sindicatele de la Hidroelectrica ar reveni în Blocul Naţional Sindical. “Federaţia este reprezentativă, Energetica are peste 14,5% din domeniul de activitate, care alături de Federaţia Univers care are un procent mai mare, de vreo 17,6%, sunt în Blocul Naţional Sindical. Noi suntem la un loc, chiar dacă denumirea este separată. În cadrul BNS va reveni în scurt timp Federaţia Sindicatelor din Hidroelectrica, alături de Hidrosind”, a mai spus Ion Pisc Scrădeanu.

Vizualizări: 230

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: