Sindicatele din minerit vor întâlnire cu Dăncilă. „Dacă nu, în stradă!”

Se anunță o perioadă tumultuoasă în Complexul Energetic Oltenia! Sindicatele amenință cu proteste spre sfârșitul anului dacă nu vor fi luate în calcul. Semnalele au venit deja din partea Federației Naționale Mine Energie care anunță că, în lipsa unor discuții cu premierul Viorica Dăncilă, oamenii sunt dispuși să iasă în stradă.

Reprezentanții FNME au solicitat o întâlnire cu premierul Dăncilă, însă, până acum, au purtat discuții doar cu consilierul primului ministru pe probleme de energie. Dumitru Pârvulescu, liderul FNME, a transmis că dacă nu va avea loc această întâlnire, protestele sunt iminente. “Am solicitat o întâlnire cu doamna Dăncilă. Am avut o primă discuție cu consilierul dumneaei pe probleme de energie. Dacă se va tergiversa cu această întâlnire în care să explicăm situația Complexului, pentru că de societatea asta depind foarte multe, de la siguranța energetică națională până la soarta județului Gorj, în mare parte, atunci e clar că vor hotărî colegii. În sindicate, nu se dau dispoziții. În sindicate, dacă ai o cale și calea nu duce la finalitate, vin colegii de jos și spun: Facem asta! Și tu trebuie să faci ca ei”, a declarat Pârvulescu, la TV Sud.

În câteva zile, sindicatele vor avea o întâlnire și cu ministrul Muncii. Vor discuta despre Legea Pensiilor și vor informații concrete, nu doar promisiuni electorale. „Sperăm să ne întâlnim săptămâna viitoare cu ministrul Muncii. Să ne spună: Băi, frate, facem sau facem în campanie sau sunteți prea puțini să fiți o populație electorală importantă. Vom discuta cu conducerea PSD să facă o mediere între noi și premierul Dăncilă. Dacă nu, în stradă”, a fost semnalul liderului FNME.

Vizualizări: 2,555

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: