Sindicatele din mineritul gorjean, întâlnire cu Ministerul Energiei

Sindicaliștii din cadrul Complexului Energetic Oltenia se întâlnesc, joi, la București, cu ministrul Energiei, Virgil Popescu. Sindicatele au două mari probleme pe care vor să le discute cu oficialii din Minister: fondul de salarii pentru acest an și planul de restructurare pe următorii cinci ani.

Reprezentanții salariaților își doresc să discute direct cu ministrul Energiei despre fondul de salarii din cadrul companiei energetice din Gorj. Sunt în plin negocierile pentru noul Contract Colectiv de Muncă, iar sindicaliștilor le-a fost propusă o majorare a fondului de salarii cu doar 5%, creștere de care aceștia nici nu vor să audă, deși sunt conștienți de situația dificilă pe care o traversează compania din punct de vedere financiar.

“Sper să fie benefică pentru salariații Complexului Energetic Oltenia. Temele vor fi legate de fondul de salarii alocat pentru CEO și discuții pentru viitor privind planul de restructurare, ce va însemna în viitor. Fără cei un miliard și două sute de milioane de lei, CEO nu avea absolut nicio viață de acum încolo. Acest împrumut se va transforma din ajutor de stat”, a fost reacția lui Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia.

Cât privește planul de restructurare prevăzut în Memorandumul adoptat anul trecut, sindicaliștii își doresc să le fie reprezentat punctul de vedere și în fața reprezentanților Comisiei Europene. „CEO nu își mai permite să returneze într-o perioadă foarte scurtă o asemenea sumă, ceea ce înseamnă un program de restructurare pe următorii cinci ani. Ne dorim să fim parte la negocieri, să țină cont de noi la negocierile ce le vor purta mai departe la Bruxelles”, a mai explicat Căldărușe, la Gorj TV.

Vizualizări: 3,665

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: