Sindicatele infirmă mutarea sediului CEO la Bucureşti

Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, nu concepe ca sediul Complexului Energetic Oltenia să fie altundeva decât în Târgu Jiu. Cârciumaru a comentat speculaţiile apărute cum că directorul general al CEO, Constantin Bălăşoiu, ar fi cerut mutarea sediului la Bucureşti, din cauza presei care va împiedica buna funcţionare a complexului. Cârciumaru nu a spus însă ce demersuri au fost făcute pentru mutarea sediului la Târgu Jiu, cele patru luni fiind aproape gata. Pe de altă parte, secretarul general al FNME Gheorghe Etăgan spune că nu s-a discutat această ipoteză şi că aşteaptă ca premierul Victor Ponta să se ţină de promisiunea făcută la Târgu Jiu.

Cârciumaru a invocat o declaraţie a lui Bălăşoiu, care ar fi spus că din cauza presei vrea să mute sediul la Bucureşti. ”Eu consider că sunt declaraţii făcute în pripă de cei care au spus că o anumită parte din presă prin modul în care se exprimă, prin modul în care scriu, o să determine mutarea sediului de la Târgu Jiu la Bucureşti. Sediul complexului trebuie să fie la Târgu Jiu pentru că în tot ceea ce priveşte activitatea din energie şi din minerit, ponderea este deţinută de societăţile prezente pe teritoriul judeţului Gorj”, a declarat primarul Florin Cârciumaru.

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a avut şi el o poziţie tranşantă asupra acestui aspect. Călinoiu a declarat că i se pare anormal ca directorul CEO să găsească motive pentru ca sediul companiei să nu funcţioneze la Târgu Jiu. ”În Gorj nu există presă ostilă”, a declarat Ion Călinoiu. Cert este că preşedinţii PSD sunt hotărâţi să ajungă chiar la premierul Victor Ponta pentru a nu permite schimbarea sediului companiei la Bucureşti.

Sediul nu se mută

Pe de altă parte, cele patru luni pe care USL le-a promis pentru mutarea sediului la Târgu Jiu, sunt aproape de final. În afară de informaţia potrivită căreia sediul urma să fie mutat la etajul 3 din clădirea SNLO, nu a mai fost făcut niciun demers. Cu toate acestea, mici declaraţii făcute de liderii PSD au făcut ca acest subiect să rămână de actualitate, deşi până la această oră nu s-a făcut ceva concret.

Secretarul general al FNME, Gheorghe Etăgan, a declarat ieri că informaţia potrivit căreia sunt purtate discuţii pentru ca sediul CE Oltenia să fie mutat la Bucureşti este o prostie şi că în nici un caz nu s-a vorbit despre acest lucru. Etăgan mai spune că sindicatele au dorit ca sediul să fie în Gorj, dar dacă premierul Victor Ponta a promis că acesta va fi mutat de la Turceni la Târgu Jiu, apărătorii minerilor şi energeticienilor aşteaptă să vadă ce se va întâmpla.

SURSE

Surse spun că noua informaţie, aceea că Bălăşoiu vrea să mute sediul CEO de la Turceni la Bucureşti, are menirea de a scăpa USL de ruşinea că nu au reuşit să facă ce au promis, adică a aduce administraţia companiei la Târgu Jiu. De fapt, Bălăşoiu va fi acuzat că este vinovat de eşecul acestui demers, spun aceleaşi surse.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: