Sindicatele miniere decid soarta mitingului din 21 martie

Consiliul de Coordonare al Uniunii Sindicatelor Miniere Oltenia se va întâlni azi pentru a decide modul în care organizează mitingul şi marşul de protest din 21 martie de la Târgu Jiu. Întâlnirea liderilor sindicali va avea loc la Târgu Jiu, la 10 zile după ce sindicatele au anunţat că vor scoate în stradă 6000 de membri care să îşi manifeste nemulţumirea faţă de blocajul politic existent la nivel de judeţ între PSD şi PDL Gorj.

„Scopul adunării publice îl constituie protestul faţă de iresponsabilitatea partenerilor de guvernare PDL – PSD faţă de sectorul minier şi energetic care duce la întârzierea realizării mai multor revendicări”, după cum se precizează în cererea de autorizare a marşului şi mitingului minerilor.

Sindicatele nu au primit deocamdată un răspuns cu privire la solicitarea lor de autorizare a acţiunilor de protest din 21 martie. Acestea aşteaptă încă răspunsuri şi la scrisorile deschise pe care le-au înaintat către preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, şi cel al PDL Gorj, deputatul Cosmin Popescu.

Cele două scrisori conţin o listă cu revendicări, dintre cei doi lideri de partide, Cosmin Popescu participând sâmbătă, în calitate de parlamentar, la un simpozion organizat în staţiunea Rânca de sindicatele şi administraţiile din minerit şi energie, simpozion la care s-au discutat problemele din aceste domenii.

Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: