Încep negocierile. Căldărușe: Nu vom fi de acord cu plecări

Liderii de sindicat se pregătesc pentru prima ședință de negocieri pentru noul Contract Colectiv de Muncă de la nivelul Complexului Energetic Oltenia. Joi, va avea loc prima întâlnire cu directorii companiei. Încă de acum, sindicaliștii au transmis ferm că vor avea două dorințe mari: locuri de muncă sigure și salarii mai mari pentru mineri și energeticieni.

Toate federațiile sindicale ce vor lua parte la discuțiile cu administrația companiei au un singur gând. Își doresc salarii mai mari pentru angajații companiei, în special pentru cei din producție. „Sper să ajungem la un consens din punctul acesta de vedere. Vom milita, în primul și în primul rând, pentru siguranța locului de muncă și, bineînțeles, creșterea veniturilor salariaților. Dorința noastră, și nu vom renunța la aceasta, este aceea de mărire a veniturilor salariaților din cadrul Complexului Energetic Oltenia încât dumnealor să fie satisfăcuți de partea financiară ținând cont de efortul extraordinar pe care îl depun în activitatea de minerit și energie”, a declarat Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia.

În ceea ce privește eventuale plecări din companie, acestea se vor face doar voluntar. În mare parte, vor pleca dintre mineri și energeticieni cei care îndeplinesc condițiile de pensionare. „Nu există oameni care să plece cu excepția celor care îndeplinesc condiții de pensionare și doresc acest lucru. În rest, și la ora actuală ne confruntăm cu o lipsă acută de personal. Eu nu văd, sub nicio formă că ar fi posibil așa ceva și, bineînțeles, că nu vom fi de acord și sigur nu se va ajunge în această situație. Nu poți să stai indiferent, dar acesta este scopul nostru, să asigurăm locurile de muncă și venturile dumnealor. Nu este doar crezul nostru, ci și o sarcină pe care ne-am asumat-o în momentul în care am fost mandatați de către salariați”, a mai explicat Căldărușe, la Radio Infinit.

Vizualizări: 4,084

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: