Sindicatele speră să ia primul pachet de performanţă, Ciurel anunţă că nu!

Sindicatele şi administraţia CEO calculează diferit pachetele de performanţă! După calculele managerului Laurenţiu Ciurel, primul pachet de performanţă nu va fi acordat, dar după ale sindicalistului Constantin Mitrescu, da. Potrivit CEO, în primele două luni a fost livrată o producţie de energie de 1,8 TW.

Managerul Laurenţiu Ciurel spune că este posibil ca primul pachet de performanţă să nu fie acordat salariaţilor CE Oltenia, însă este contrazis de liderul sindical Constantin Mitrescu. Primul pachet se dă la o producţie de energie de 9 TW până la 1 august. Ciurel crede că acesta nu va fi acordat. „Dacă nu se schimbă condițiile hidro, dacă nu se întâmplă o reorganizare în sistem, există mici șanse să se ia unul din pachete, mari șanse să se ia al doilea“, spunea Ciurel.

Mitrescu are alte calcule. Acesta pune la socoteală şi energia produsă la alte centrale din ţară, ce au ca materie primă lignitul din CE Oltenia. „Eu cred că se dă şi primul pachet. Nu punem la socoteală doar energia produsă de noi, în interiorul companiei. Păi avem 4000 de mineri care muncesc şi livrează cărbune la alte centrale din ţară, care la rândul lor produc energie electrică. Se pune şi aia. Păi acesta este aportul minerilor la profitul companiei“, a declarat Mitrescu.

Noua conducere a adoptat o formă nouă de remunerare a salariaţilor. Ciurel a constituit trei pachete de performanţă, eliberate în august, octombrie şi noiembrie. Potrivit Contractului Colectiv de Muncă, primul pachet este acordat la o producţie de 9 TW până la data de 1 august 2013 şi conţine 50% din cota de combustibil. Al doilea se dă în octombrie, la o producţie de 15 TW, şi conţine o „primă de performanţă necuprinsă în anexele contractului de muncă“ nefiind specificată o sumă.

Cel de-al treilea pachet va fi eliberat doar dacă CEO  produce 17 TW până la data de 30 noiembrie 2013. Atunci, cei aproape 19 mii de salariaţi primesc 50% din cota de combustibil, prima jubiliară şi adaosul pentru sărbătorirea Crăciunului.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: