Primar stresat de rezultatul final al recensământului: Ar putea fi reorganizare

Recensământul populației și al locuințelor dă emoții primarilor din Gorj. Este și cazul edilului din Roșia de Amaradia care se teme să nu scadă sub 3.000 de locuitori în urma acestui recensământ pentru că ar fi un dezastru pentru comunitate.

Primarul din Roșia de Amaradia așteaptă cu sufletul la gură rezultatul final al recensământului. „Am mari emoții cu acest recensământ. Pentru că acum mulți ani avea cam 3.627 de locuitori iar la ultimul recensământ am avut undeva la 3.083. Adică puțin peste pragul care să ne declare localitate de gradul 3. Deci am pierdut vreo 600 de oamenii și sincer îmi este teamă de rezultatul recensământului de anul acesta”, a declarat Liviu Cotojman.

În cazul în care comuna va fi declarată localitate de gradul 3, Roșia de Amaradia va avea mult de suferit.

”Va fi un dezastru total dacă o să fim declarați comună de gradul 3 în urma acestui recensământ. O să pierdem multe proiecte pentru că nu putem depune, o să pierdem punctaj la alte proiecte deja depuse, și în plus de asta se pune în discuție ca în urma acestui recensământ să dispară localitățile mici, cumva să se facă o reorganizare și să fie absorbite de comunele mai mari. Am mari emoții pentru că am reușit să aduc această comună la un anumit nivel și îmi este frică de faptul că putem avea probleme”, a mai spus Liviu Cotojman.

Vizualizări: 5,644

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: