Sindicatul Solidaritatea 2013 rămâne fără membri

Un număr de 10 membri de sindicat ai Sindicatului Solidaritatea 2013 de la cariera Lupoaia, condus de Nicu Bunoaica, au anunțat că se retrag din această organizație sindicală. Aceștia spun că nemulțumirile sunt legate în principal de acțiunile liderului Bunoaica, pe care îl cataloghează ca fiind un dictator. În replică, Bunoaica spune că nu le va simți lipsa și că va aduce noi membri în sindicat.

Sindicatul Solidaritatea 2013 a mai rămas cu circa 20 de membri după plecarea celor 10. Aceștia au spus motivele pentru care au optat să se retragă din sindicatul condus de Nicu Bunoiaca printr-un comunicat adresat presei. Unul dintre motive face referire la faptul că liderul lor a cerut acordarea a 10 tone de cărbune la întâlnirea de la Târgu Jiu cu ministrul Energiei Andrei Gerea, în condițiile în care îl mandataseră pentru 12 tone. Aceştia s-au arătat nemulțumiți de faptul că Bunoaica militează pentru tichetele de masă în detrimentul mesei calde fără acordul lor. Salariaţii au sesizat și probleme legate de funcționare, precum inexistenţa unui consiliu de coordonare, birou executiv și lipsa unui secretar general. Aceștia îl acuză pe lider că se comportă ca un dictator și că de mai bine de o jumătate de an nu a organizat nicio ședință. "Domnul președinte Bunoaica conduce dictatorial. Ia decizii de unul singur, nu face ședințe, demite și numește oameni după bunul plac, fără să ducă conform legii în termen de 30 de zile deciziile pe care le ia. A fost singurul sindicalist care a spus că vrea 10 tone la întâlnirea cu ministrul. Eu cel puțin rămân nesindicalizat decât cu așa lideri", a spus Cristian Bulgariu, fost membru al  Sindicatului Solidaritatea 2013.

Bunoaiaca: Cei care au plecat au interese

Nicu Bunoaica spune că nu îl deranjează decizia colegilor săi și garantează că sindicatul nu se va desfiinţa. "Nu mă deranjează deloc, chiar îmi fac un bine pentru că sunt oamenii care niciodată nu m-au susținut în munca sindicală. Eu m-am bătut și cu administrația, cu toți, cu salvarea, sunt mândru ce am făcut acolo. Oamenii care au plecat au interese. Sachelarie, de exemplu, soția lui lucrează la cantină. Tichetele de masă, mulți m-au rugat să discut cu Complexul Energetic că ei vor tichete de masă pentru că mulți dintre ei nu mănâncă mâncarea aceea. I-am deranjat. Ei sunt oamenii pe care i-am moştenit din sindicatul lui Costică Ureche. Sindicatul meu este în ascensiune cu plecarea lor. O să aduc 20 de oameni luna asta", a comentat Bunoaiaca.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: