Sinucidere la 11 ani

Nenorocire fără seamăn aseară la Târgu Jiu, unde un băiat de doar 11 ani şi-a pus capăt zilelor, aruncându-se în gol de la etajul zece al unui bloc din zona "Turn". El a vrut să-şi încheie socotelile cu viaţa  pentru câteva note proaste pe care le avea la şcoală, în special la matematică.

Remus Niţoiu învăţa în clasa a cincea la fosta şcoală 12, iar nenorocirea e cu atât mai mare pentru mama lui, care îl creştea de una singură. Femeia nu îi reproşase nimic despre notele din catalog, mai ales că, la alte materii, puştiul avea inclusiv 10. Atunci când a venit la locul tragediei, primele vorbe ale femeii au fost "nu se poate, fir-ar-a dracului de carte", semn că discuţii pe această temă avuseseră loc în familie.

Aseară nimeni nu ştia cum a ajuns băiatul pe blocul de zece etaje, mai ales că el locuia în vecinătate, într-un alt bloc, dar cu patru etaje. Misterul e cu atât mai mare cu cât despre gândurile negre care îl măcinau nu vorbise cu nimeni. "Am auzit o bubuitură. Nu am văzut nimic, pe el nu îl văzuse nimeni înainte. Am ieşit pe balcon şi m-am uitat în parcare. L-am văzut căzut şi am anunţat la Poliţie. Am venit la el jos, dar nu mai mişca. Oricum nu m-am apropiat prea tare pentru că mi-era frică", spunea aseară Maria Popescu, o locatară din bloc. În cădere, puştiul a lovit o maşină, proprietarul acesteia fiind anunţat să coboare în parcare. "Nu eram aici, din păcate, nu ştiu nimic despre ce s-a putut întâmpla. Vecinii m-au anunţat că a căzut cineva pe maşina mea. Ei au auzit bubuitura şi apoi au văzut copilul. Îmi pare teribil de rău pentru cele întâmplate", ne-a declarat Viorel Şerban, proprietarul autoturismului.

N-a mai putut fi salvat

Impactul cu solul după o căzătură de la etajul zece a făcut inutil orice efort al medicilor de la Ambulanţă. Dr. Călin Neamţ a rămas fără cuvinte în faţa unei astfel de nenorociri, mai ales că timp de câteva minute a încercat să îl readucă la viaţă pe Remus. Rudele băiatului, venite şi ele într-o suflare, au dat vina pe duritatea unuia dintre profesori, cel de matematică, pentru a explica gestul lui Remus. "A zis că nu mai suporta proful de mate, care îi jigneşte şi îi face în toate felurile", ne-a precizat mama băiatului, după ce, anterior, atunci când îşi bocea fiul, femeia întreba în zadar de ce a trebuit să facă acesta un asemenea gest pentru nişte note pe care nu i le reproşase.

Constantin Mustaţă, bunicul lui Remus, a fost ultimul membru al familiei care l-a văzut în viaţă pe micuţ. Om în toată firea, dornic să îşi vadă nepotul om mare, acesta povestea aseară că nimic nu-i dăduse de înţeles că puştiul ar avea astfel de gânduri negre. "La cinci fără un sfert a plecat de lângă mine, a spus că se duce la joacă. Am vrut să-l iau cu mine la Piaţa Mare, dar n-a vrut şi l-am lăsat. Acum am aflat de treaba asta şi am auzit că ar fi spus unor colegi că n-are rost să mai trăiască pentru că e greu să înveţe atât de mult încât să mai treacă şcoala. Cică ar fi zis lucrurile astea, dar nouă în familie nu ne-a spus nimic, nimic, nimic. Plecă de lângă mine şi îmi spuse "pa tataie". Nu ştiu ce fu în mintea lui, ce putu el să gândească să facă aşa ceva", spunea bunicul lui Remus.

Procurorul Emil Moţa, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, se ocupă de ancheta în acest caz. "Din primele concluzii se pare că este vorba despre o sinucidere. Se pare că hotărârea acesta a fost luată pe fondul situaţiei şcolare proaste. El nu locuia în acest bloc, deci intenţia probabilă de a se sinucide este clară, dar vom lămuri aceste aspecte pe parcursul cercetărilor", a menţionat procurorul de caz. În această dimineaţă anchetatorii vor sta de vorbă atât cu rudele băiatului, cât şi cu  dascălii acestuia, pentru a elucida împrejurările în care acesta a decis să-şi pună capăt zilelor.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: