Situaţia spitalelor gorjene, cunoscută la sfârşitul lui martie

Managerii spitalelor puse pe lista Ministerului Sănătăţii spre a fi reprofilate sau desfiinţate vor afla la sfârşitul lui martie care va fi soarta unităţilor pe care le conduc.

Situaţia spitalelor din Rovinari, Bumbeşti Jiu şi Dobriţa rămâne în continuare în ceaţă cel mai probabil până la sfârşitul lunii martie.

Potrivit managerului Spitalului de Pneumoftiziologie de la Dobriţa situaţia nu poate fi amânată mai mult timp aşa că la jumătatea sau cel mai târziu la sfârşitul lunii martie lucrurile vor fi stabilite definitiv. „Cel mai probabil situaţia se va cunoaşte la jumătatea sau la sfârşitul lunii martie, nu mai poate fi amânată foarte mult şi din ce am înţeles şi eu din declaraţiile ministrului vom afla în curând care va fi soarta lor. Cert este că declaraţiile acestuia se cam bat cap în cap în sensul că a declarat în presa centrală ca va ţine cont de memoriile depuse de administraţia judeţeană dar în acelaşi timp trebuie să aplice strategia naţională, deci putem să ne aşteptăm la orice”, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie de la Dobriţa.

Acesta a dorit să precizeze şi faptul că în ceea ce-l priveşte a făcut tot ce este omeneşte posibil să împiedice comasarea spitalului pe care îl manageriază cu Spitalul Judeţean. „În ceea ce mă priveşte cred că atât eu cât şi Consiliul Judeţean dar şi ceilalţi manageri am făcut tot ce este omeneşte posibil să împiedicăm reprofilarea sau comasarea lor. Eu am tot făcut întrebări pe la Minister, dar aşa mi-au dat de înţeles că la sfârşitul lui martie”, a declarat Tiberiu Tătaru.

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, se declară optimist în ceea ce priveşte unităţile spitaliceşti. „Părerea mea este că vor rămâne dar trebuie menţinut un punct de vedere final. Proiectul este încă supus dezbaterii ceea ce înseamnă că nu se grăbesc să ia o decizie nepotrivită. Parlamentarii de Gorj trebuie însă să fie mai implicaţi în susţinerea spitalelor şi să manifeste toţi aceleaşi punct de vedere până la final”, a declarat Ion Călinoiu.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: