Situaţie critică la Berbeşti. Borza, aşteptat să discute cu minerii!

Situaţie disperată pentru cei aproape 1.100 de salariaţi ai CET Govora, după ce unitatea a intrat în insolvență. Minerii din cariera Berbești s-au trezit săptămâna trecută cu aproape 200 de lei reţinuţi din salariu, fiind vorba de o măsură luată de Consiliul de Supraveghere şi Directorat, înainte ca unitatea să-şi ceară insolvenţa. Sindicaliştii spun că marţi au programat o întâlnire cu administratorul judiciar, Remus Borza şi au mari speranţe că acesta va îndrepta lucrurile.
Minerii de la Berbeşti sunt foc şi pară pe administraţia care le-a reţinut deja 177 de lei din avans. Oamenii spun că măsura este una abuzivă, de care administratorul Remus Borza nu are habar. ”Este o măsură abuzivă, am fost la conducerea CET Govora, ne-a spus că marţi o să vină domnul Borza, administratorul judiciar, să discute cu noi. Această măsură a fost luată cu o zi înainte de a intra compania în insolvență. Este o măsură luată de Consiliul de Supraveghere și Directorat. Domnul Borza nu are niciun amestec în treaba asta și înțeleg că lucrurile nu mai pot fi îndreptate, este o hotărâre a Directoratului care nu se mai poate îndrepta. Sperăm să ajungem la o înţelegere cu domnul Borza marţi, ce vom face în viitor. La avansul de acum ne-a oprit banii, 177 de lei. Este prima lună când se rețin banii”, a spus Constantin Diaconu, preşedintele Sindicatului Lignitul Oltenia. Oamenii sunt cu atât mai disperaţi cu cât spun că vor ajunge să ia în mână salarii de nimic, după mai bine de 25 de ani de minerit. ”Noi nu cerem nimic în plus, nouă ne-au luat din drepturi, noi aveam și noi primele acelea cu care ne completam și noi salariul. O să ajungem acum la niște salarii de 1.700 de lei după mai bine de 25 de ani de minerit, atât o să câștigăm. Nu cred că CEO o să ne mai ia înapoi, este o încurcătură în acte, ce au făcut ei acolo, pe noi ne interesează salariile oamenilor”, a spus Diaconu.


Nu sunt susţinuţi
Sindicaliştii mai au o supărare. Spun că administraţia nici nu-şi dă silinţa să ridice compania, nu este interesată absolut deloc de procesul de producţie. ”Nu suntem susţinuţi în procesul de producţie, asta este durerea noastră, conducerea CET-ului nu ne susţine, vrem să vedem şi poziţia domnului Borza. De când s-a instalat ca administrator nu am discutat nimic cu dumnealui. Ne deranjează faptul că nimeni nu pune accent pe producţia de cărbune care este materia primă a CET-ului, e anormal, nu sunt interesaţi să producem în cariere ca să scoatem și noi profit, nimeni nu vede că nu avem cu ce lucra și nu ne ajută nimeni, suntem într-o situație dificilă”, a spus Diaconu, sindicalist Berbești.
VIZITĂ
Borza a fost deja la Berbeşti, după cum arată o postare a acestuia de pe facebook. „După patru ani de "primul energetician al țării", a venit timpul să mă recalific pentru primul miner al țării. Dar asta înseamnă să încep de la munca de jos. În amurg, pe stratul de cărbune de la cariera Berbești”, scrie Borza lângă o fotografie cu el în carieră.

Vizualizări: 2,037

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: