Situație critică la spitalul din Târgu Cărbunești

Situația de la Spitalul Covid din Târgu Cărbunești se complică de la zi la zi. Sunt peste 100 de persoane internate în cadrul unității medicale, iar cadrele medicale abia mai fac față. ”Viața noastră din spital este din ce în ce mai grea”, transmite directorul spitalului, Constantin Târziu.

Numărul mare de pacienți infectați cu noul coronavirus îi suprasolicitată pe medici. Este și cazul spitalului de la Târgu Cărbunești, unitate medicală destinată tratării pacienților purtători ai acestui virus. Managerul spitalului, Constantin Târziu, spune că numărul pacienților care au simptome este din ce în ce mai mare.

”Noi facem față din ce în ce mai greu. Eu sunt de gardă din această dimineață și până mâine. Foarte greu, iar pacienții vin la distanțe de timp, trebuie să stăm îmbrăcați în acele combinezoane. Nu vreau să spunem că suntem niște eroi, dar viața noastră din spital este din ce în ce mai grea, pe fiecare zi. Dacă la început a fost mai ușor, acum lucrurile se complică. Dacă atunci aveam 40 de pacienți într-o zi, acum avem peste o sută. La ATI avem 10 persoane. Dacă în lunile aprilie și mai, majoritatea pacienților erau asimptomatici, acum cei care ajung la spital au simptome și cu probleme majore”, a spus Constantin Târziu, la Târgu Jiu Tv.

Potrivit raportării de sâmbătă, Gorjul a ajuns la 405 infectări de la începutul pandemiei, în ultimele zile fiind peste treizeci de infectări noi pe zi.

Vizualizări: 8,432

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: