Topul liceelor din Gorj, după media de admitere. De la 9,13 la 2,06!

Cei peste 2.000 de elevi din Gorj, care au absolvit clasa a VIII-a, au fost repartizați vineri la licee. Cel mai greu s-a intrat, și în acest an, la Matematică-Informatică. În schimb, cea mai mică medie de admitere a fost 2,06! Alți 175 de elevi au rămas nerepartizați la liceu, cinci dintre ei având medii de admitere peste 8.

Topul liceelor, după ultima medie de admitere, este deschis de Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu. Aici, la specializarea Matematică-Informatică, ultima medie de admitere este de 9,13, fiind ocupate în total 112 locuri.

Următoarea specializare este Științe ale Naturii, tot la „Tudor”, ultima medie cu care s-a intrat fiind 8,95.

La Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, la Mate-Info, s-a intrat cu 8,88, ultima medie.

În schimb, la Colegiul Național „Spiru Haret”, ultima cea mai mare medie de admitere a fost la Filologie, respectiv 8,60.

Colegiul Național „George Coșbuc” din Motru s-a situat pe locul 12, cu 8,34, ultima medie de admitere la Filologie. La Liceul Teoretic Novaci, la Mae-Info, s-a intrat cu 7,95, iar la Turceni, ultima medie de admitere la Filologie a fost 7,75.

Cei patru elevi din Gorj, cu media de admitere 10, au optat pentru profilul Real, specializarea Mate-info. Trei dintre ei vor studia la Târgu Jiu, la „Tudor”, „Ecaterina” și „Spiru Haret”. Un absolvent de la Turceni a decis să continue liceul tot în localitate.

La polul opus, cea mai mică medie de admitere s-a înregistrat la Liceul Tehnologic Baia de Fier, specializarea Turism și alimentație – media 2,06. Cu medii până în 3,00 s-a mai intrat la liceele din Bârsești, Bîlteni sau Turceni.

În tot judeţul au fost disponibile peste 2.000 de locuri, 1.204 fiind pentru filiera teoretică. Au mai rămas libere circa 70 de locuri, cele mai multe la liceele tehnologice din Bîlteni și Tismana. Și la Liceul Tehnologic Bârsești au rămas neocupate șase locuri la profilul Resurse naturale și protecția mediului, specializarea „Industrie alimentară”.

Cei 175 de elevi gorjeni, care nu au fost repartizați la niciun liceu, vor participa la a doua etapă de admitere care începe pe 24 iulie. Este vorba de absolvenții care n-au bifat la prima opțiune liceul cel mai apropiat de media lor sau n-au completat suficient de multe opțiuni de înscriere.

Admiterea la liceu se face pe baza mediilor obținute la examenul de Evaluare Națională și a celor obținute de elevi în anii de gimnaziu.

Galerie foto


Vizualizări: 12,309

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: