Director: Mai este nevoie de un spital Covid în Gorj

Se agravează pe zi ce trece situația privind cazurile Covid în județul Gorj. Spitalele riscă să nu mai facă față. Deja, în Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, sunt ocupate toate paturile destinate pacienților infectați cu noul coronavirus, iar, la spitalul suport Covid din Gorj, la Târgu-Cărbunești, nu mai sunt multe locuri libere și spitalul riscă să ajungă la capacitatea maximă.

Deja, în jur de 100 de pacienți sunt internați, în aceste zile, în spitalul din Târgu-Cărbunești, cel mai mare număr de bolnavi internați în spital de la izbucnirea pandemiei. Odată ce numărul va crește, în saloane vor fi internați câte patru pacienți, nu doar unul sau doi așa cum s-a întâmplat până acum tot pentru ca aceștia să se vindece mai repede. „Situația devine din ce în ce mai grea și apăsătoare. Am ajuns la 97 de internați până în momentul de față. O să mai apară astăzi (n.r. joi) încă vreo 10-12 pacienți. Dacă se continuă așa, în următoarele zile, o să ajungem la capacitatea maximă. Pe lângă asta, suntem nevoiți să nu mai avem doi sau trei pacienți în salon și fiecare pat să fie ocupat de pacienți”, a declarat managerul spitalului, Constantin Tîrziu, la Radio Infinit.

Cum lucrurile par că evoluează alarmant, Tîrziu nu exclude ca încă un spital din Gorj să fie desemnat să preia restul bolnavilor cu Covid pentru că unitatea medicală pe care o conduce nu va mai face față. „Nu este de dorit. Noi, până acum, aveam câte unul sau doi pacienți în salon în funcție de stadiul de boală. În situația de față, nu mai putem respecta aceste reguli pe care ni le-am impus pentru că numărul pacienților este din ce în ce mai mare. Poate se va mai face și alt spital Covid. Nu știu ce se va face. E decizie care ține de Minister, dar cred că trebuie luată pe plan local. Dacă se mai continuă așa, noi, la Cărbunești, nu vom mai face față”, a mai spus Tîrziu.

Până în acest moment, peste 300 de gorjeni s-au infectat cu Covid 19. Iar 12 dintre ei au murit. Cele mai multe focare au izbucnit, în ultimele zile, în comunitățile de romi din Cartierele Meteor și Obreja, din Târgu Jiu, dar și din Piștești, comuna Scoarța.

Vizualizări: 3,061

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: