Slapciu a renunţat la afacerea cu brutăriile şi s-a reorientat spre zootehnie

Omul de afaceri Aurel Slapciu este tot mai preocupat de zootehnie, după ce a constatat că afacerile cu brutării şi produse de patiserie nu mai sunt rentabile. Slapciu a fost tentat să renunţe definitiv la afacerile din Motru pentru a se muta la Braşov, o zonă unde nivelul de trai este mai ridicat. Cu toate acestea, a rămas în Gorj devenind reprezentantul unor firme din străinătate cu renume în domeniul agriculturii.

După ce mai mulţi ani a aprovizionat cu pâine supermarketurile din zona Olteniei, Aurel Slapciu a fost nevoit să-şi vândă brutăriile din cauză că afacerea sa nu mai era profitabilă. „Mi-am închis firmele pe care le aveam pe piaţă. Am vândut toate acţiunile de la brutăria cea mai mare şi nu mai deţin decât 51% din acţiunile celeilalte brutării. Dacă agricultorul primeşte subvenţii pentru pământ, iar fermierul pentru animale, brutarul rămâne cu preţul care este pe piaţă şi nu are nici un profit pentru că abia reuşeşte să acopere cheltuielile. În urmă cu ceva timp am fost tentat să plec definitiv din Gorj pentru a mă muta la Braşov, o zonă unde se trăieşte mai bine, însă nu îţi cumpără nimeni afacerea la un preţ rezonabil”, a declarat Slapciu.

În ultima perioadă, omul de afaceri este tot mai interesat de inovaţiile din agricultură. Ba chiar a intrat în legătură cu reprezentanţii unor firme din străinătate cărora încearcă să le faciliteze pătrunderea pe piaţa românească. „Am avut o întâlnire cu domnul ministru al Agriculturii şi împreună cu o delegaţie din Europa am propus să facem în România lucruri importante: un centru de recoltare pentru spermă de la porci de rasă aduşi din Olanda şi un sistem de microorganisme, sistem bio. De asemenea, reprezentanţii unei firme din Cehoslovacia, care ne-au însoţit, şi-au manifestat intenţia de a crea un combustibil cu 60% mai ieftin decât motorina. Acest tip de combustibil poate fi creat printr-o staţie ce poate fi montată pe tir şi pe utilajele agricole, în loc de 6 lei/litru cât cheltuiesc oamenii pentru motorină se vor plăti 1,9 lei/litru. Reprezentanţii Ministerului Agriculturii s-au arătat a fi interesaţi de aceste proiecte. În momentul de faţă, cu asta mă ocup încerc să aduc în România firme din străinătate. Este mai uşor să fi reprezentantul unor firme renumite decât să ai afacerea ta şi să plăteşti impozite peste impozite”, spune Slapciu. Acesta a mai precizat că intenţionează să acceseze fonduri europene pentru a-şi face o fermă de animale.

POLITICĂ

Chiar dacă a ieşit de pe scena politică a judeţului, Aurel Slapciu, fostul consilier judeţean PPDD, spune că alegerile europarlamentare nu îl vor prinde pe dinafară. Asta nu pentru că ar intenţiona să candideze, ci pentru că va sprijini o formaţiune politică în campanie, al cărei nume urmează să-l dezvăluie la începutul lunii martie. „Am fost tentat să candidez dar nu are nici un rost, pentru că nu pot face nimic pentru cetăţeni. Oamenii merg la parlamentarii noştri ca la popă, când vor să le deschidă cartea. Ei îşi spun necazurile, iar parlamentarii le zic că sunt în regulă”, a declarat Slapciu.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: