„Şmenul dens“, la Comisia de Abuzuri a Senatului

Fostul director comercial al Complexului Energetic Rovinari, Gheorghe Iliescu, a decis să sesizeze Comisia pentru Abuzuri a senatului cu privire la tergiversarea dosarului „şmen dens“ de către procurorii anticorupţie din Târgu Jiu. Iliescu a făcut declaraţiile respective şi în calitate de candidat pe colegiul 5 la deputaţi din partea PRM Gorj.

Cele două dosare la care a făcut referire fostul director comercial vizează modul de atribuire a lucrărilor de modernizare a porţii de acces în complexul energetic şi, respectiv, atribuirea lucrărilor pentru realizarea unei gropi de cenuşă în sistem „şlam dens”, valoarea ultimului contract făcut prin negociere fără publicare fiind de peste 150 de milioane de lei noi, fără TVA. În ambele dosare Iliescu are calitatea de martor al DNA, după ce s-a opus sub diferite forme semnării contractelor incriminate. Anchetele penale au fost declanşate de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj, care s-a autosesizat în urma unor relatări din presă, conform cărora şi alţi subordonaţi ai lui Iliescu la direcţia comercială s-au opus semnării contractelor din motive de legalitate a procedurilor de atribuire. Dosarele au fost preluate în primăvară de la Poliţie la DNA, biroul teritorial Târgu Jiu, între timp Iliescu fiind schimbat din funcţie de Consiliul de Administraţie al CE Rovinari, deşi era în concediu medical, acesta judecându-se în prezent cu administraţia complexului energetic.

Ulterior, Iliescu a devenit pentru o scurtă perioadă consilier al directorului general al CE Rovinari, din luna septembrie demisionând din postul respectiv, fostul director comercial negăsindu-şi, între timp, nicio altă slujbă.

Vizualizări: 84

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: