Drumul de 380 de miliarde, ciuruit de gropi

Zeci de gropi au răsărit în asfaltul proaspăt turnat pe drumul judeţean Ţânţăreni – Cărbuneşti. Consiliul Judeţean Gorj a alocat 380 de miliarde de lei vechi pentru repararea unuia dintre cele mai proaste drumuri ale judeţului, dar iată că, în ciuda sumei foarte mari, lucrările sunt de proastă calitate. Numai pe porţiunea de drum care străbate comuna Bărbăteşti am numărat sâmbătă circa 20 de gropi, deşi în zonă asfaltarea s-a făcut de doar trei săptămâni.

La realibilitarea drumului judeţean 661 Tânţăreni - Tg.Cărbuneşti – Săcelu – Crasna se lucrează mult, repede şi prost. Lucrarea scoasă la licitaţie de Consiliul Judeţean Gorj a fost adjudecată în primăvara acestui an de firma SCT din Bucureşti. Peste 380 de miliarde de lei, la care se adaugă TVA 19%, este costul lucrării de reabilitare a celor aproape 70 de kilometri de drum. Termenul de finalizare a lucrării este decembrie 2009 şi am putea spune că se lucrează intens, pe mai multe porţiuni de drum.

Din păcate, avem cantitate, dar fără calitate. Pe raza comunei Bărbăteşti, la fiecare 50 de metri a apărut o groapă. Sâmbătă, în jurul orei prânzului, se lucra intens la astuparea gropilor. Angajaţii SCT Bucureşti au fost foarte nervoşi la vederea camerelor de filmat şi fotografiat, ameninţând reporterii prezenţi la faţa locului. „Dacă ne filmaţi, vă întoarcem maşina cu roatele-n sus“, spunea unul dintre muncitori. În cele din urmă, aceştia au înţeles că sunt pe un drum public şi şi-au văzut în continuare de treabă. De treabă, adică de astupat găurile din asfalt. Muncitorii spuneau chiar că nu trebuie să facem vâlvă de apariţia gropilor respective, deoarece o să mai pună un strat de asfalt şi actualele petece nu se vor mai cunoaşte. Evident că apariţia a zeci de gropi nu poate fi luată în glumă şi trebuie să ne aşteptăm la mai rău odată cu venirea sezonului rece. Interesant este că, la ieşirea din Bărbăteşti, ne-a întâmpinat o nouă groapă. La numai 200 de metri spre Târgu Jiu utilajele SCT turnau de zor covor asfaltic, semn că nu erau mai mult de două zile de când puseseră asfaltul acolo unde eram noi. Iar groapa îşi făcuse deja loc în asfaltul proaspăt.

Galerie foto


Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: